Лена Бориславова: За първи път имаме правителство, което реално дефинира проатлантическа ориентираност

2
По думите ѝ не за първи път чува, че правителството ще падне. Тя изрази оптимизъм, че ще намерят механизми, за да запазят стабилността в управлението
По думите ѝ не за първи път чува, че правителството ще падне. Тя изрази оптимизъм, че ще намерят механизми, за да запазят стабилността в управлението Снимка: БНТ, стоп кадър

Лена Бориславова каза още, че България трябва да направи своя избор дали ще бъде на страната на демокрацията или ще подкрепи действия на една бивша велика сила, която желае да вклинява разделение в Европейския съюз

"Посещението в Украйна показа много ясно къде България стои по отношение на този конфликт. Украйна има проблем с износа на житни култури, днес обсъдихме темата и в Букурещ. Оформя се тристранно сътрудничество по тази линия. Договорена беше и евакуацията на моряците от кораба. Постигнахме съгласие да участваме в съвместните опити за закупуване на общи количества газ за региона, по инициатива на българското правителство."

Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова в "Панорама" по БНТ.

"Президентът Зеленски е определил България като приятелска държава. Ремонтирането на украинска военна техника у нас е мярка, която ще бъде полезна и за двете страни", отчете Бориславова.

Според нея и коалиционно правителството ще успее да се обедини по тази тема. Свикано е извънредно заседание на НС, като Бориславова изрази надежда, че на него ще бъде взето решение да се окаже помощ с оръжие на Украйна.

По думите ѝ не за първи път чува, че правителството ще падне. Тя изрази оптимизъм, че ще намерят механизми, за да запазят стабилността в управлението. "За първи път имаме правителство, което дефинира с реални стъпки своята проатлантическа ориентираност", отчете Бориславова.

Тя отхвърли възможността за правителство в състава на този парламент с участието на ГЕРБ-СДС, тъй като те не са показали готовност да бъдат част от промяната, от която има нужда българското общество.

Лена Бориславова каза още, че България трябва да направи своя избор дали ще бъде на страната на демокрацията или ще подкрепи действия на една бивша велика сила, която желае да вклинява разделение в Европейския съюз.

"Правителството има много ясна стратегия, не се поддаваме на опити за създаване на напрежение, готвим се за този сценарий от февруари. Следим дали на други държави ще бъдат спрени доставки и как можем взаимно да договорим по-добри условия и да разпределяме съществуващите доставки. Имаме готовност да договорим допълнителни количества, всички променливи се отчитат, с подкрепата на Европейския съюз ще намерим най-доброто решение", заяви още началникът на кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    112
    Боже, прости им , те на знаят какво вършат
  • 5
    3
    Аби
    Започвайки с израза бивша сила , помощ за Украйна, договори за по скъпа газ и т.н. стана ми ясно чий член те държи там. IQ -0
  • 11
    2
    Плюс - минус
    Госпожицата се оказа "гола вода". Да си се връща в адвокатската кантора, защото като е в правителството ще прави золуми след золуми. За нея България и българите са на втори, дори на трети план.
  • 14
    1
    Нели КОЛЕВА
    Г-цата се взе много насериозно.Мисля, че външната политика не е силната и страна.Много е смело изказването коя е велика сила, или не .Не зная дали е чела книгите на Чърчил или поне на Бжежински,а може и М.Олбрайт,в краен случай може и Суворов.Така може и да се научи да чете с разбиране,което се оказва,че е дефицит в училищата.Явно не знае поговорката,че когато се взираш в мрака,той също се взира в теб.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари