КЗК разреши покупката на „Нетуоркс“ от Виваком

0
Vivacom превзема интернета в Русенско
Vivacom превзема интернета в Русенско

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) дaде paзpeшeниe нa БТК с търговската ѝ марка Vivacom дa пpидoбиe изцялo pyceнcĸия дocтaвиĸ нa интepнeт и тeлeвизия „Heтyopĸc-Бългapия“.

B cдeлĸaтa, чиятo cтoйнocт нe бe oбявeнa, влизaт oщe и „Oнлaйн диpeĸт“, „TBH Диcтpибyция Бългapия“ и „Teлĸo инфpacтpyĸтypи“.

В сферата на разпространението на интернет в Русенска област „Нетуоркс – България“ държи първото място с 50-60 %, следвана от А1 България, а БТК е на трето място с 5-10%. След сливането пазарният дял на купувача ще се увеличи до 60-70 %.

В област Русе добре развитата мрежа за разпространение на кабелна телевизия на водещото предприятие в областта – ТВН Дистрибуция, достига до почти 12 хил. абоната към края на 2020 г. Пазарният ѝ дял е между 20-30 %, което я поставя на първо място, докато БТК е била четвърта с 10-20 %. След концентрацията БТК ще излезе начело на мястото, заемано преди сделката от ТВН Дистрибуция, с общ дял от 40-50%., сочат данните в решението на КЗК.

Предмет на договора е покупко-продажба на целия капитал на „Нетуоркс“ (и по този начин индиректно придобиване на капитала на неговото 100% дъщерно дружество „Онлайн Директ“), както и на целия капитал на „ТВН Дистрибуция“ и на „Телко Инфраструктури“. Продавач на дяловете на придобиваните дружества е едноличният собственик на дружествата Свилен Максимов. По силата на договора ще се осъществи прехвърляне на дяловете на придобиваните дружества съгласно условията на Договора и при спазване на формата за действителност, предвидени в българското законодателство.

С цялото решение на КЗК можете да се запознаете ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари