NetWorx иска предоговаряне на сделката с Vivacom

5
Свилен Максимов: Сделката трябва да се предоговори по няколко причини
Свилен Максимов: Сделката трябва да се предоговори по няколко причини Снимка: Дневник / Архив

Свилен Максимов: Сделката трябва да се предоговори по няколко причини

Едно произнасяне на антимонополния орган окончателно взриви отношенията между големите телекоми в България - А1 и Yettel атакуваха както Vivacom, така и Комисията за защита на конкуренцията, след като тя разреши придобиването на няколко големи регионални оператори от наследника на БТК.

Оказва се, обаче, че поне една от тези сделки, обявени първоначално още през май 2021 г., може да се наложи да бъде предоговорена - за голямата русенска телекомуникационна група NetWorx.

NetWorx е основана през 2000 г. С днешна дата компанията предлага телевизия и високоскоростен интернет до хиляди домакинства в над 70 населени места в областите Русе, Разград, Силистра, Монтана, Търговище, Ловеч, Велико Търново, Варна, Плевен, Видин, Добрич, София-град и София-област. За целта компанията има стотици километри оптични трасета.

Според последния публикуван годишен финансов отчет на "Нетуъркс-България" ЕООД (за 2019 г.) приходите на компанията са в размер на близо 19,6 млн. лв., а печалбата - над 1,8 млн. лева.

Преди 2 години КЗК разреши сделката с Vivacom, но "Теленор България" оспори в съда решението на регулатора. Върховният административен съд върна процедурата обратно в КЗК, която в крайна сметка отново позволи придобиването. Часове след публикуването на решението А1 и Yettel обявиха, че с него Vivacom ще придобие прекалено голяма сила на пазара в Северна България.

Пред регионалния сайт Ruse News собственикът на NetWorx Свилен Максимов коментира, че "сделка ще има, само ако условията се предоговорят".

"Сделката трябва да се предоговори по няколко причини. Първо - минаха повече от две години. На второ място - инфлацията. На трето - повишената EBITDA на компанията", обясни Максимов, цитиран от Money.bg.

Предоговарянето става възможно, защото заради обжалванията и повторното произнасяне КЗК обвързващите срокове по договора между Vivacom и NetWorx са изтекли - по думите на Максимов, "отдавна". Той обаче беше категоричен, че в случая сроковете не са фактор, тъй като Vivacom "прояви разбиране, когато ние имахме проблеми" (при акция на ГДБОП от август 2021 г., която според него е била част от атака срещу компанията) и "напълно редно е ние да проявим разбиране, когато Vivacom има проблем с одобрението на КЗК".

Затова и по думите му двете компании в момента са "в постоянна комуникация". Максимов отбелязва, че е готов и за вариант да запази компанията си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    23
    От Испания
    Свилене приятелю, помним се откакто обикаляше с трабантчето и започна да поправяш и продаваш компютри и после прокарваше кабели по таваните. Не предавай Русе и русенци, нека NetWorx си остане русенска компания, защото ако я продадеш ще продадеш приятелите си с които започна и които ти помакаха безвъзмездно.
  • -6
    22
    Metalwar
    За бит и и..ан ,цяр няма.Толкова години ви бях клиент, 2лева ще ми искате за връщане назад в присъствието. Не можахте да повишите скоростта на нета.
  • 12
    21
    gogyto
    И аз съм потребител на фирмата от 19г., и искам да кажа също, че съм много доволен от услугите им. Искренно се надявам г-н Максимов да размисли и да не продаде компанията. Благодаря Ви!
  • 8
    20
    До коментар №15
    Сигурен съм, че си млад човек. За г-н. Максимов тази фирма е много повече от сумата, която могат да му заплатят за нея. От друга страна г-н. Максимов е от 23 години в бизнеса (може да дава уроци на Виваком), от трета страна, е човек на възраст. А когато 23 годни си бил в бизнеса и си на възраст... вече си разбрал че парите нямат значение. Така че всякакви бизнес модели са за алчността на младите - онези, дето си махат колекторите за да може цял град да ги види, въртят гуми по кръстовищата и всякакви други "келешлъци". Готов съм да се обзаложа, че NW ще свърши малко след смъртта на г-н. Максимов, това е неговото дете и силно се съмнявам, че доброволно ще се раздели с него, още по-малко за пари!
  • 7
    19
    до 18
    Идея си нямаш колко лесно е в България. Проверка от НАП, проверката ще тече 10 години, до тогава се спира връщането на ДДС-то. Няма проблем, след 10 години ще установят, че няма проблеми. Ама ти ще си много, ама много дълбоко под водата. Тоя номер аз съм го виждал с очите си. Ако не продаде сега, ще си скубе косите после.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари