КТ"Подкрепа" иска увеличение на заплатите на педагогическите специалисти

0
В писмо до министъра на образованието Николай Денков от профсъюза настояват МОН незабавно да увеличи заплатите така, както е договорено в края на март
В писмо до министъра на образованието Николай Денков от профсъюза настояват МОН незабавно да увеличи заплатите така, както е договорено в края на март Снимка: iStock / Getty Images

Една четвърт от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати, показват резултати от проучване на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа"

В писмо до министъра на образованието Николай Денков от профсъюза настояват МОН незабавно да увеличи заплатите така, както е договорено в края на март, предаде БНР. 

В анекс към Колективния трудов договор е договорено 12,3% средно увеличение на работните заплати на педагогическите специалисти.

Пред "Хоризонт" председателят на синдиката Юлиян Петров коментира:

"Нямам и съмнение, че това ще се случи, но бихме искали то да бъде навреме, защото инфлацията не чака и всъщност и без това учителската заплата се обезцени в последните няколко месеца".

От синдиката посочват още, че ще предложат на правителството 10% увеличение на работните заплати на учители и служители при актуализация на държавния бюджет за тази година, заради високата инфлация:

"Очакваме едно следващо и препоръчваме едно следващо увеличение с актуализацията на Държавния бюджет от 10 процента. На този етап то звучи справедливо", каза Юлиян Петров- председател на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

От профсъюза са категорични, че увеличението ще се отстоява с всички възможни законови средства, включително протестни и стачни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Иван
    Айде стига ревахте , достатъчно пари вземате,стигат ви,а и голяма част от даскалите са кухи лейки,не могат да говорят правилно,не ви ли е срам,боклуци!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари