Служители на НОИ - Русе отново протестираха

2
Те се заканват да преминат към ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат чути
Те се заканват да преминат към ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат чути Видео: Кис 13

Те се заканват да преминат към ефективни стачни действия, ако исканията им не бъдат чути

Служители на Националния осигурителен институт в Русе излязоха на символичен протест за по-високи заплати.

Те са категорични, че ако не бъдат заложени средства за това в бюджета на държавното обществено осигуряване между първо и второ четене, ще пристъпят към ефективни стачни действия, предава телевизия Кис 13.

От синдиката КТ "Подкрепа" са изчислили, че за увеличаване на заплатите в НОИ са необходими около 30 милиона лева, като на протеста през май настояваха за не по-малко от 30% ръст на основните възнаграждения.

Главният специалист в Териториалното поделение на НОИ в Русе Нели Тодорова сподели, че един специалист започвал с малко над 1000 лева заплата, което отдръпвало младите хора от системата.

От КТ "Подкрепа" обявиха, че предупредителни стачни действия ще има и в петък в цялата страна, като в тези мероприятия ще се включат и служители в Комисията за защита на потребителите, Националния статистически институт, Комисията по досиетата и други административни структури, в които заплатите са на изключително ниски нива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    до №2
    ама си първи в понеделник на Кауфланда за промоцията - не те мързи, а ? Как не изтърва един сапун или една бира на помоция ?!
  • 2
    3
    до 2
    а посмали манго! първо днес е петия ден от превода на пенсиите, второ от същите тези банкомати и аз тегля, изтеглих последно в събота, демек преди четири дни!
  • 6
    2
    азбукарче
    То да беше само НОИ, с мед да ги намажеш. Шести ден не мога да си взема пенсията от неработещия шести ден банкомат на една от банките, която по времето на соца беше каса за спестявания. Времето е горещо, как да се впусне човек да търси друг банкомат на същата банка, след като в квартала този е единствен. Това се случва доста често.
  • 13
    1
    Оффф
    5 месеца чаках да ми изчислят пенсията. ПЕТ МЕСЕЦА. Аз я сметнах за няма и три минути с калкулатор. Формулата е общодостъпна. Техния и моя резултат са идентични. Пет месеца при тях - три минути при мен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари