Кремен Георгиев: Топлофикациите в момента са на ръба и няма да могат да заплащат горивото

0
По думите му се подготвя закон, който е поредната тесла срещу топлофикационните дружества
По думите му се подготвя закон, който е поредната тесла срещу топлофикационните дружества Снимка: bTV

По думите му се подготвя закон, който е поредната тесла срещу топлофикационните дружества

"Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари. Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска директива. В нея ясно и точно е казано от какви производства да се наложи допълнителен данък. В отделен член газовите централи са изключени", заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества инж. Кремен Георгиев в предаването Bulgaria ON AIR.

"Обаче това не пречи на авторите на този закон, който все още се обсъжда. Там пише, че всички, които нещо печелят, трябва да плащат. Там задкулисно са вкарани топлофикациите. Няма как да не се забележи от хората, които четат тези неща", каза още той по въпроса с проектозакон за допълнителни мерки срещу високите цени в енергетиката.

По думите му това е поредната тесла срещу топлофикационните дружества. В същото време започва сезонът, в който разходите за газ са повече.

"На всеки човек му трябва температура, която осигурява комфорт. Това не е 15 градуса, а минимум 20. За да се осигури тази температура трябва енергия, която трябва да се произведе, за което трябва да се изхарчат горива", подчерта Георгиев.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества попита какво правят в този проектозакон търговците на ток и топлофикациите.

"Може би трябва да се радвам, че този парламент няма да заработи, защото няма да има кой да приеме този закон, ако той се внесе. По този проектозакон продължава да се работи усилено. Комуникираме, но засега нищо не са ни отговорили. Топлофикациите в момента са на ръба и няма да могат да заплащат горивото. Това вече означава истински фалит", коментира още Георгиев.

За финал той потвърди, че газът за зимата е осигурен.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари