Истина ли е, че няма да има компенсации заради липсата на ток?

2
Отговаря енергийният експерт Иван Хиновски
Отговаря енергийният експерт Иван Хиновски Видео: NOVA

Отговаря енергийният експерт Иван Хиновски

„Непреодолимата сила е ясно дефинирана както в Търговския закон на България, така и в чл. 38 от общите условия на електроразпределителните дружества. В случая става дума за 11 обстоятелства, при които те не носят отговорност за щети на потребителите.” Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски, цитиран от NOVA.

Самият той е съдил ЕРП заради изгорели уреди преди години в дома му. А коментарът му идва след жалбите на хилядите хора в страната, останали без ток заради снежната стихия през миналия уикенд.

По думите му, от споменатите 11 причини, 2 съвпадат със случилото се през изминалите дни – силен вятър и обледеняване на проводници. „Беше невъзможно дружествата да се оправят в тази ситуация”, посочи Хиновски.

За проблема с неизразяваните клони и липсата на просеки той заяви, че това се прави по стандарти и там се навлиза в друга тема с екололозите, които не са съгласни да се режат дървета. Всички проверки и на ресорното министерство, и на КЕВР са идентифицирали, че ЕРП-тата са изпълнили своите задължения по договор, смята Хиновски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари