Кой поддържа в момента спирките, дадени на "Табак трафик" в Русе?

2
Какво смята да предприеме общината, ако затварянето на Лафки-те се окаже трайно, а не временно състояние?
Какво смята да предприеме общината, ако затварянето на Лафки-те се окаже трайно, а не временно състояние?

На предстоящата сесия ще се обсъжда бюджетната прогноза за местните приходи на Русе за периода 2021-23 година. От документите става видно, че общината очаква приходи от концесии в общ размер 218 380лв. /с включен ДДС/. Сред тези концесии са и автобусните спирки:

- с концесионер «Табак трафик» ЕАД – договор от 23.04.2012г. с предмет на концесията управление на спирките от линиите на градския транспорт за обществен превоз на пътници на град Русе- зона 1 с предоставяне на право на експлоатация, чрез изграждане на спирките като обекти – елементи от градското обзавеждане, съгласно одобрена схема за срок от 15 години и годишно концесионно възнаграждение от 71 500лв. с ДДС

концесионер «Фактор плюс» ЕООД – договор от 23.04.2012г. с предмет на концесията управление на спирките от линиите на градския транспорт за обществен превоз на пътници на град Русе – зона 2 с предоставяне на право на експлоатация, чрез изграждане на спирките като обекти – елементи от градското обзавеждане, съгласно одобрена схема за срок от 15 години и годишно концесионно възнаграждение от 84 000лв. с ДДС.

Съгласно договора половината от концесионната такса се изплаща до средата на текущата година, а другата половина - до края на март през следващата. Т.е. до момента плащане за 2020 няма. Таксата се дължи независимо от постъпленията на концесионера.

Два въпроса:

Какво смята да предприеме общината, ако затварянето на Лафки-те се окаже трайно, а не временно състояние?

Кой поддържа в момента спирките, дадени на "Табак трафик" - кой почиства, отстранява деформирани части, следи за техническото им състояние?

И една „дреболия”: съгласно договора, концесионерът се задължава „да извършва за своя сметка необходимата поддръжка и благоустройство, както и да поддържа чистотата и безопасността на концесионните обекти (спирките), включително да почиства от сняг, лед и замърсявания в рамките на прилежащата територия. Да извърши снегопочистване, осигуряващо нормална експлоатация на спирката в срок до 12 часа от спирането на снеговалежа. Да изгражда при необходимост и възстановява захранващите връзки за нормалната експлоатация на обектите, за своя сметка в рамките на прилежащата територия. Да заплаща всички разходи по експлоатацията на обектите на концесия...”.

Извършвана ли е някоя от тези дейности от/ или за сметка на/ общината от 2012 година насам, включително и в момента. И ако да – как са уредени (или се уреждат) финансовите отношения с концесионера относно разходите за тези дейности?

Ирина Матева - Кънчева / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари