Община Русе прекратява предсрочно договора и с втория концесионер на спирките

0

Ще проведем процедура за отдаването им под наем, заяви Пенчо Милков

С 37 гласа „за“ общинските съветници дадоха съгласието си Община Русе да прекрати предсрочно договора за концесия на 130 спирки на градския транспорт в Русе, разположени в Зона 1.

Той е сключен през 2012 г. с концесионера „Табак Трафик“ ЕАД и е със срок 15 години.

Промяната се налага във връзка с невъзможността на дружеството да възобнови търговската си дейност, запазвайки положителен икономически баланс, предвид затварянето на търговските обекти, предмет на концесията. С изтичане на законовите срокове за влизане в сила на решението Община Русе ще стане стопанин на спирките и ще може да провежда дейности по поддръжката им, съобщиха от общинската администрация.

В много градове концесионерите си взимат будките с прекратяване на договора, но ние ще проведем процедура за отдаване под наем. Това ще даде възможност за бизнес на русенски семейства”, обяви кметът Пенчо Милков.

До момента „Табак Трафик“ ЕАД е изпълнила инвестиционната си програма в размер на 945 515,88 лв.

Задължение на дружеството е да направи окончателното плащане на годишното концесионно задължение за 2022 г., както и това за 2023 г. до момента на прекратяване.

Фирмата не е предявила финансови претенции към Община Русе и това е включено в споразумението за прекратяване, обясни зам.-кметът Златомира Стефанова.

През 2012 г. спирките от линиите на градския транспорт в Русе са предоставени на концесия на две дружества – „Фактор Плюс“ ЕОД и „Табак Трафик“ ЕАД за срок от 15 години. В резултат на неизпълнението на концесионните задължения и обявяване на дружеството в ликвидация договорът с „Фактор Плюс“ бе прекратен през 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Еколожката
    А можеше и подвижни Осеменителни будуарчета да станат. Не да се осеменяеаме по офисите. Червен фенер на покрива и воалла. Амстердам бря. Не Уиена. Или Нисофо.
  • 5
    3
    коняр
    а можеха да ги напраят в един кенеф и една баня ,ама то обществото ни е прогинило ,зако му е
  • 16
    2
    Анонимен
    Големи,, бизнесмени,,са в Русе.
  • 17
    1
    АЗ
    Taka сключени договори, водят само до фирми фантоми, с фиктивни действия, трансфери на пари и нищо в полза н общината. Така ще стане и с летището! А арена Русе носи ли печалба или е само разход? Май по-добре да се събори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари