Комити "завземат" село Червена вода

3
Започва комитският събор
Започва комитският събор Снимка: Фейсбук

Започва комитският събор

Седми комитски събор ще се проведе днес в русенското село Червена вода. Събитието е в памет на Черноводската чета от 1875 година.

След задължителната програма до паметника на героите, ще се положи комитска клетва и ще бъде осветено знамето на Червеноводската чета, каза организаторът Цветелин Радулов и допълни, че ще спазят традицията за музей на открито, стрелба с исторически оръжия и дефиле на носии.

"И тази година ще бъде направена възстановка на традиционна сватба. Тя ще бъде истинска реална сватба", заяви още Цветелин Радулов, цитиран от БНР.

Подготвени са 3000 порции комитски боб за гостите на събора, които трябва да са облечени в носии или четнически униформи. Събитието започва от 10:00 часа в пространство до стадиона в село Червена вода и ще продължи до късно в съботния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Русенец
    Зает е , лъска пищовите сега .
  • 6
    4
    Mencho penchev
    Комитата Пенчо няма ли да си удари една предизборна снимка и там с калпак и наденица в ръка
  • 9
    3
    Кукуруз
    Аман от комити,воеводи ,патриоти,опълченци и всякаква друга гад живееща в миналото,алоуууу я се събодете малко,децата ви се проебават на 12
  • 10
    2
    До 1
    Дали ще ни гостува шкембе воевода...
  • 8
    1
    Симеон
    На този събор ще плющите шкембета на тревата и ще плюскате македонска наденица това ясно, но поканихте ли ортаците от ГЕРБ. Лакоми измекяри,не патриоти Никой няма да ви подкрепи на изборите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари