Кои са прислужниците на Борисов?

0
Дончева: Не един, а няколко души от ВСС са пратили SMS-и на Борисов
Дончева: Не един, а няколко души от ВСС са пратили SMS-и на Борисов

"Има няколко члена на ВСС, които са откровени прислужници на Борисов. Ключ за мен е той да бъде висш, а не съдебен съвет от прислужници, назначени да прислужват", заяви пред bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Според нея не един, а няколко души от ВСС са пратили SMS-и на Борисов, като са се надпреварвали кой ще е пръв, за да демонстрират сервилност. "Има лица, които не желаят да имат слугински манталитет, те не се вписват в средата и срещу тях има недоволството", допълни Дончева, като заяви, че Съдебната реформа застрашава персонално премиерът Бойко Борисов. "Нали ще извади миналото и настоящето му, което той не иска да стане", посочи тя.

Дончева спомена имената на Димитър Узунов и Ясен Бориславов. "Откъде накъде районен съдия от Сандански (Димитър Узунов), който раздава правосъдие в Горно-Нанадолнище, ще е фактор", попита Дончева.

По нейна информация съпругата на Яне Янев, който в момента се вади съветник на премиера Борисов по въпросите на правосъдието, е назначена в Софийски градски съд (СГС) като съдебен помощник. 

"Клюката казва, че Ивайло Калфин ще е кандидат за президент на ГЕРБ и АБВ", обяви лидерът на „Движение 21”. Според нея това е възможен сценарий, защото задкулисието зад премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и зад лидера на АБВ Георги Първанов е едно и също.

По нейните думи новият министър на правосъдието Екатерина Захариева е паднала от луната. "Може да изглади изречение, но просто има диплома за юрист, тя е била Н-ският юрисконсулт в едно министерство", допълни Дончева.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари