Кога ще са следващите срещи за бъдещата управленска коалиция?

0
Те ще продължат с на експертно ниво с цел подписване на подробно коалиционно споразумение
Те ще продължат с на експертно ниво с цел подписване на подробно коалиционно споразумение Снимка: БГНЕС

Те ще продължат с на експертно ниво с цел подписване на подробно коалиционно споразумение

След вчерашните лидерски срещи между "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "БСП" и "Демократична България" се очаква преговорите за сформиране на стабилно мнозинство в следващия парламент и кабинет с 4-годишен хоризонт да продължат на експертно ниво с цел подписване на подробно коалиционно споразумение.

Най-вероятно следващият кръг преговори между четирите партии, които се очаква да съставят новото парламентарно мнозинство и бъдещия кабинет ще бъде другата седмица, информира БНТ.

Знаете на проведените вчера лидерски срещи бе решено, че ще бъдат сформирани експертни работни групи, които да представят конкретните проритетни политики на всяка една от тези политическите сили, като това трябва да се случи между всички заедно на една маса. След това общите допирни цели ще бъдат разписани в управленска програма, в която ще бъдат определени и дати за изпълнението на тези цели.

Пред медиите вчера Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че всички лидери са се съгласили с тази процедура за действие с крайната цел този път да бъде съставено редовно правителство. Новината потвърдиха също Корнелия Нинова, Христо Иванов, а по-късно с пост във "Фейсбук" и Слави Трифонов, който написа че "ИТН" ще подкрепят правителство на "Продължаваме промяната".

Днес в Русе избраната за депутат от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова изрази пред БНТ увереността си, че този път кабинет ще има.

"Аз считам, че е напълно възможно и вече се работи по този въпрос. Както стана дума вече се водят преговори и те се водят на принципно ниво, по политики. Така че вярвам, че ще има коалиционно споразумение и ще се случи правителство. Нас ни обедини желанието да работим за нещо, а не да четкаме егото си", каза Рена Стефанова от "Продължаваме промяната ".

И още една важна новина, съобщена за БНТ от "Демократична България" - те подчертаха, че многократно са заявявали, че партията им няма да седне на преговори само ако мандатът е на БСП, а не ако е на друга партия и се водят преговори.

Разговорите другата седмица се очаква да бъдат открити за медиите и обществото, защото най-вероятно ще се предават онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари