Кирил Петков: Дадохме пълна свобода на акад. Денков да си избере екип

0
Ако се приеме правителство на малцинството, ще преотстъпим някои комисии, заяви съпредседателят на ПП
Ако се приеме правителство на малцинството, ще преотстъпим някои комисии, заяви съпредседателят на ПП Видео: bTV

Ако се приеме правителство на малцинството, ще преотстъпим някои комисии, заяви съпредседателят на ПП

Разделението на властите може да се случи между изпълнителната власт и парламент. Готови сме да отстъпим някои от важните комисии в парламента и те да ни контролират от сутрин до вечер“, каза в ефира на bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Би трябвало да си разделим комисиите по големина на партиите и ако се приеме правителство на малцинството, ще бъдем готови да преотстъпим някои комисии с идеята, че сме абсолютно отворени на пълен контрол“, допълни той.

По думите му ярко политическо оцветяване на кабинета би намалило шансовете му.

Това правителство е направено, за да свърши работа, а не за да бъде политически значимо и оцветено. Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов, Владислав Панев решихме, че няма да сме част от кабинета, за да покажем, че оценяваме колко е сложна политическата ситуация. Дадохме пълна свобода на акад. Денков да избере екип, който ще свърши работа по програмата, която вече сме задали“, коментира Кирил Петков.

По думите му работата в парламента ще бъде толкова важна, колкото в изпълнителната власт.

Имаше избор на Божидар Божанов, че той е по-ефективен от парламента за подкрепата на този кабинет. И неговият заместник ще даде пълната координация между изпълнителната власт и парламентарната група, за да се осъществят тези политики“, каза Петков.

По думите му всяка партия в коалицията ПП-ДБ е дала мандат на акад. Денков сам да определи екипа.

Разбирам и въобще не бих се разсърдил, ако първият мандатоносител каже „Не ви харесваме кабинета, ето нашият. Търсим си подкрепа с ДПС, БСП, ИТН, „Възраждане“. ГЕРБ може да си поеме своята отговорност. Ние сложихме всички карти на масата“, каза още съпредседателят на ПП-ДБ.

Кирил Петков каза, че първата работа на кабинета ще бъде да внесе нов бюджет и именно затова за финансов министър е предложен Асен Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари