Кейовата стена е отдадена на концесия

5
Кейовата стена остава на бетон, крайбрежната зона ще е с магнолии
Кейовата стена остава на бетон, крайбрежната зона ще е с магнолии

Кейовата стена остава на бетон, крайбрежната зона ще е с магнолии

Кейовата стена ще остане на бетон след завършването ѝ, докато по крайбрежната зона ще има много зеленина, съобщи зам.-кметът по устройство на територията Магдалина Илиева.

Забавянето на ремонта на кея е заради изграждането на стената, тъй като се е изчаквало да приключи преминаването на тежки камиони по алеите. Крайбрежната зона трябва да бъде с Акт 15 до края на юни, а през юли да мине приемателна комисия. В момента се изгражда трафопостът, който ще захранва с ток двата обекта, предаде Русе Медиа.

От общината уточниха, че има разлика между двата обекта – кейовата стена е отдадена на концесия и ще бъдат изградени стоянки за кораби, а крайбрежната зона е грижа на общината. Там вече се доставя растителност, включително и магнолии, като се очаква мястото да стане много красиво.

Наред с новите строителни обекти общината ще се погрижи и за архитектурното наследство на Русе.

Кметът Пенчо Милков обясни, че ще бъде изработен регистър на сградите-паметници на културата в града, като в него ще бъде описано състоянието им и собствеността им. За общинските ще се заделят всяка година средства за поддръжка, а за останалите ще изисква това да правят собствениците.

По отношение на сградата на Старата полиция на ул.“Александровска“ предстои да се подмени окъсаното пано, което е като екран пред фасадата. За ремонт на покрива засега не може да се говори, тъй като проектът, изготвен от общината като съсобственик, се оспорва от останалите собственици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари