Пенчо Милков: Държавата ясно посочи къде да бъде следващият мост над река Дунав

1
Упълномощиха кметът на Русе да подпише споразумението за нов мост между Русе и Гюргево
Упълномощиха кметът на Русе да подпише споразумението за нов мост между Русе и Гюргево

Упълномощиха кметът на Русе да подпише споразумението за нов мост между Русе и Гюргево

"Много години се говори за втори мост на Дунав при Русе, но до момента реални действия са извършени единствено от настоящия министър на транспорта Христо Алексиев и посланика ни в Румъния Радко Влайков", заяви кметът на Русе Пенчо Милков в социална мрежа.

"Общинските съветници ме упълномощиха да участвам в подписването на многостранното споразумение за сътрудничество между Румъния и България за изграждането на Дунав мост 3 при Русе - Гюргево.

За първи път измежду 5 възможности държавата ясно посочи къде да бъде следващото съоръжение. Русе вече е приоритет и участва в стратегическо решение, което трябва да се реализира с последователна работа между държавните институции от двете страни на реката.", пише още г-н Милков.

В работната група по проекта ще участва заместник-кметът на Русе Магдалина Илиева. Ще се включат също ръководствата на транспортното министерство, Агенция "Пътна инфраструктура", НКЖИ и други компетентни институции.

Очаква се България и Румъния да подпишат споразумение за изграждането на трети мост над Дунав още през този месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Идват
    А догодина избирателите ще покажат къде е твоето място - Нисоффо на къра.
  • 0
    6
    Русенец
    Сори пич. Коментарът ми беше до 1, объркал съм номерата.
  • -3
    5
    бах ти глупаците
    До 3 и 4 ...Абе съединител,ако моста е на хижа Приста как ще стигнеш до магистралата за Търново.Нали и аз съм написал ,че трябва да минеш през Долапите и Кулата,че да стигнеш до ДЗС.Коментара ми беше към малоумника от 1 ,дето иска мост на хижа Приста ...че да не минавало през града.Чети преди да се изхвърлиш на пясъка .
  • -1
    4
    Русенец
    Третият мост трябваше да е при Силистра. Отделно, че си трябва магистрала Русе-Търново-Стара Загора.
  • 7
    3
    Русенец
    До 2: Ти, да не си мислиш, че магистралата до Търново ще я хванеш край хижа Приста? Пътният възел ще е горе, след Джъмбо, покрай ДЗС. Другият ще е на разклона Мечка-Иваново. Как ти се струва?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари