Какво ще бъде времето до края на седмицата

0
Ще вали ли през уикенда
Ще вали ли през уикенда

В четвъртък отново ще е слънчево, след обяд и горещо.

След пладне ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб, в Източна България – умерен вятър от североизток.

Максималните температури ще са между 32 и 37 градуса.

Атмосферното налягане ще остане без промяна, малко по-високо от средното за месеца, съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е слънчево, около и след обяд с незначителна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, а вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра – около 16 градуса.

През следващите дни до края на седмицата ще остане предимно слънчево, в следобедните часове в низините – горещо. Преобладаващите максимални температури ще са между 32 и 37 градуса.

Ще духа слаб, в Северна и Източна България до умерен вятър, в петък север-североизточен, след това - от изток-североизток. В следобедните часове през почивните дни над планините и планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. 

И следващата седмица се очаква да бъде слънчева и топла, като най-вероятно няма да има температурни рекорди, а живакът в термометрите ще достига най-много до около 35 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари