Времето в четвъртък остава облачно и дъждовно

0
Ще вали ли през уикенда?
Ще вали ли през уикенда?

Ще вали ли през уикенда?

В четвъртък, 27 април, преди обяд облачността все още ще е значителна и на отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи умерен от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с максимални температури между 12 и 17 градуса, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През нощта срещу петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е сравнително студено, с минимални температури между 1 и 6 градуса.

В петък, 28 април, и в събота, 29 април, ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от североизток. Вероятността за валежи е малка.

В неделя, 30 април, над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, около и след обяд там на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Времето бавно ще се затопля и в събота, и в неделя, в много райони дневните температури ще достигат и надхвърлят 20 градуса.

В понеделник, 1 май, и във вторник, 2 май, над Западна и Централна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Там и дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в източните райони, където ще има повече слънчеви часове, ще се задържат без промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари