Сутрините остават мъгливи, с температури под нулата

0
Максималните температури ще са типични за ноември, но леко ще се понижат
Максималните температури ще са типични за ноември, но леко ще се понижат

Максималните температури ще са типични за ноември, но леко ще се понижат

През нощта срещу вторник над по-голямата част от Югозападна и Южна България ще е предимно ясно и тихо. Ще се задържи мъгливо над Дунавската равнина и Източна България. Сутринта на много повече места в низините и котловините отново ще се образуват мъгли. Ще има условия и за целодневни мъгли.

Минималните температури ще останат без съществена промяна и ще са между минус 2 и плюс 6°С. Най-ниски ще са стойностите в котловинните полета от Западна и Северозападна България – до минус 2° и плюс 1°С, информира Meteo Balkans.

През втория ден от новата седмица в по-голямата част от страната денят ще започне с ниски облаци или мъгла. По-значителна облачност и дори възможни целодневни мъгли очакваме над Дунавската равина. В отделни райони ще преръми. Около и след обед видимостта ще се подобрява.

Очакваните максимални температури ще са типични за ноември. Те обаче леко ще се понижат и ще бъдат между 9-15°С, малко по-ниски в Дунавската равнина – до 7-9°С.

Времето в София:

През нощта срещу вторник облачността ще се задържи значителна и на места е възможно да превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 1-3°С.

През деня ще преобладава разкъсана облачност, която следобед ще намалее до слънчево. Максималните температури ще се понижат и ще са между 10-11 °С.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишавания на ФПЧ над Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, В.Търново, София, Русе, Видин, Монтана и Враца. Стойностите ще са между 60-90 мкг/м3 при норма около 50 мкг/м3.

Времето по Черноморието

ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед мъглите ще се разсеят и ще огрее слънце. Ще духа слаб вятър от север-североизток, който до края на деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са около 14°-15°.

Времето в планините:

По високите части времето ще е предимно слънчево и ще се затопля. В ниското денят ще започне с намалена видимост. Очакваните максимални температури на височина 1200-1300 метра ще бъде около 10-12°, на 2000 метра - около 6-7°.

Времето на Балканите:

През следващите дни над нашия полуостров ще наблюдаваме изграждането на антициклон с център Украйна и Беларус. Времето ще се задържи хладно, като през деня очакваме да се формира и инверсионна облачност. Валежи от дъжд очакваме по Адриатическото крайбрежие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари