Какъв протеин да приемаме

0
Протеинът осигурява на тялото енергия и е от съществено значение за изграждането на мускулна маса
Протеинът осигурява на тялото енергия и е от съществено значение за изграждането на мускулна маса

Протеинът е макронутриент – заедно с въглехидратите и мазнините той осигурява на тялото енергия и е от съществено значение за изграждането на мускулна маса.

Аминокиселините са "градивните му елементи". Това са съединения на разновидностите протеини, които са отговорни за различни телесни процеси, включително неврологични такива и мускулен синтез. Идеални са за хора, които се занимават със спортни дейности.

Видове протеини

Има голямо разнообразие от качествени добавки, което можете да откриете в специализираните онлайн магазин:

1. Суроватъчен 

Той се извлича от млякото и играе важна роля в изграждането на мускулите и насърчаването на мускулния растеж. Пълен е и с аминокиселини с разклонена верига, които помагат за възстановяването. Това е един от най-добрите видове белтъци на прах за мускулна маса и е много подходящ за спорт.

2. Соев

Ако имате непоносимост към лактоза, този вид е най-добрият избор. Той е на растителна основа и предлага всяка от деветте незаменими аминокиселини, които насърчават растежа. Препоръчва се да не се прекалява с този протеин, тъй като може да наруши нивата на естроген в тялото.

3. Грахов

Той се прави от жълт грах, бобови растения и варива и е богат на фибри и също така съдържа незаменими аминокиселини и е специално предназначен за вегани и вегетарианци.

4. Казеин

Той се получава от млякото точно като суроватъчния, но разликата тук е, че казеинът се абсорбира и усвоява с много по-бавна скорост. Популярен е за отслабване и чрез управляван прием на калории, може да направи чудеса върху тялото.

5. Яйчен белтък

Той се извлича от сушени яйчени белтъци и е страхотен за консумация, ако се стремите към загуба на тегло. Не съдържа холестерол, но е и с нулево количество мазнини. 

6. Конопен

Той идва от 100% естествен растителен източник. Що се отнася до съдържанието на белтък, конопеният е с най-ниски стойности, в сравнение с суроватъчния, соевия и казеиновия. Освен това не се усвоява много лесно, но предимството е, че е богат на фибри. 

7. Бадемов

Бавно се превръща в много популярен избор сред хората, които се занимават с фитнес. Богат на хранителни вещества и помага за мускулния растеж. Най-хубавото е, че бадемовият протеин не съдържа глутен и холестерол.

8. Растителен

Той помага за изграждането на мускули и тъкани и е с високо съдържание на фибри. Помага за загуба на тегло, тъй като е на растителна основа и има много малко калории.

Употребата на хранителни добавки трябва да бъде в зависимост от организма и от това какво имате нужда да си набавите. Необходимо е и да се съобразите с начините им на прием и препоръчителната дневна доза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари