Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието?

2
Или чакаме днес да я „изперем“ и заедно с Лазар Лазаров да ги върнем
Или чакаме днес да я „изперем“ и заедно с Лазар Лазаров да ги върнем

Къде е Лиляна Павлова, защо не е в следствието и защо не я разпитват.

Това попита на брифинг зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. 

„Гледам Николай Нанков и всички шефове на АПИ се изредиха в следствието, да направим припомняме и освежаване на паметта. През 2011 година Росен Плевнелиев прави обществената поръчка и дава изпълнението на тази фирма. Защо той не е в следствието“, коментира той. 

„Тогава при Росен Плевнелиев зам.-министър е Лиляна Павлова. През 2016 година тя е министър и пуска в експлоатация с акт 16 пътя“, заяви Кирил Добрев.

„Или чакаме днес да я „изперем“ и заедно с Лазар Лазаров да ги върнем, и керванът да продължи да си върви и схемата да си работи“, попита зам.-председателят на партията. 

„Има ли взаимовръзка между строителни фирми и политически лица - това е въпросът“, заяви той. „Докато не отговорим няма да намерим отговора и на това защо пътищата ни са некачествени и защо хората умират“, попита още Добрев.

Камилите се сменят, керванът си върви. От 10 години този керван се води от един и същи човек. Оставка на цялото правителство е единственият изход от политическата криза, коментира още Добрев. 

„Днес трима министри от правителството на стабилността си отиват“, коментира той. „Това се нарича правителствена криза. Не сме изненадани от оставките, намираме ги за доста закъснели. Те са предизвикани от други събития, не от политически“, обяви Кирил Добрев

„Задължителна е оставката на Цецка Цачева заради изчезнали и избягали затворници и заради срива на Търговския регистър“, заяви зам.-председателят на БСП

Според него задължителна е и оставката на Румен Порожанов заради оставката в Странджа. 

Оставките са признание за провала на 10-годишната политика на рязане на ленти“, каза още Добрев.

"Ще подкрепим оставките на тримата министри, изисквали сме ги многократно. Това, че тези хора си тръгват, не е отговор на големия въпрос ще има ли качествена промяна в политиката, която те водеха“, заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков. 

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев допълни: „БСП е единствената опозиционна сила в този парламент и единствена през всички тези години е била близо до хората“.

"Дали ще има вот на недоверие - ще решим. Хубаво е обаче да се вслушат в аргументите ни, защото с времето се оказва, че те са правилни. Въпросът за отговорността несъмнено е много важен. Кой носи отговорност и каква. Призоваваме за пълна прозрачност. Истината е, че всички знаят, че в страната големи обществени поръчки се отдават порочно“, коментира още Зарков. 

„В понеделник предстои извънредно заседание на ПГ на БСП. Всички решения, които касаят действията ни в парламента, ще бъдат обсъдени в нашите формати“, обяви зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

Цялото трасе е 80 км. и е правено на участъци. БСП няма абсолютно никакво участие в този път, добави зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

БСП е присъствала в управлението в периода, който се е строял пътят. Нито на пускането, нито при стартирането, нито след това при констатациите, че този участък е опасен и там е проблема - не сме“, обяви той. 

„Понеже няколко пъти се задава въпросът за 2014 година и участието на БСП във властта. През 2014 година този участък се пуска в края на юли, правителството беше сменено на 4 август“, коментира Свиленски. 

„Може би имаме участие в друг път, някъде през годините назад. Може би има вина за виадуктите на АМ „Хемус“, които сега ги разбиват с хидравлични чукове, за да могат да разбият колоните на мостовете. За този участък не търсете вина - няма“, посочи депутатът. 

„Ако имаше такава, самият аз да съм ви я казал“, допълни той. „Проблемът е 2017 година, когато 7 пъти министерството на регионалното развитие си е пишело писма с фирмата, за направят нещо. През това време автобусите и колите летят в пропастта“, каза още Георги Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари