Измамници опитаха да се сдобият с чужда земя в Две могили

0
Опити за измама при сключването на договори за преотдаването на стотици парцели земеделска земя са разкрили служителите на общинските служби по „Земеделие” в Русенско
Опити за измама при сключването на договори за преотдаването на стотици парцели земеделска земя са разкрили служителите на общинските служби по „Земеделие” в Русенско Видео: БНТ

Опити за измама при сключването на договори за преотдаването на стотици парцели земеделска земя са разкрили служителите на общинските служби по „Земеделие” в Русенско.

Става дума за терени, чиито наследници са неоткриваеми. С фалшив договор измамниците последно са се опитали да се сдобият с чужда земя в Две могили.

Петнайсет хиляди са декарите в Русенско, чиито наследници са неизвестни. Земеделските служби ги наричат „бели петна”. В разгара на кампанията по сключването на арендните договори обаче апетитите към тях стават все по-големи, а схемите за придобиването им - все по-изобретателни.

Нихан Назиф - началник отдел „Общинска собственост” към Община Две могили: „Опити за измама има и при нас. Мъж и жена с русенска регистрация са се опитали да представят един договор за вписване за такива „бели петна”, като се е установило, че реално те не са собственици и нямат документ с хората, които са собственици.

Освен това договорът е бил между две физически лица, които се оказали съпрузи, което допълнително събудило подозренията на служителите от земеделската служба. Затова те изискали и документ, който да докаже по какъв начин са придобили права върху парцела.

Нихан Назиф - началник отдел „Общинска собственост” към Община Две могили: „Те са представили решение на Върховния съд - за мен е голяма глупост, че за чужди вещи можеш да имаш някакви права и те на това нещо се оповават.”

Всички случаи на опити за измама с чужда земя от региона са предадени на икономическа полиция и прокуратурата. Заради разследването, което се води, от областната служба по „Земеделие” в Русе само потвърдиха схемата и отказаха коментар. А от земеделското министерство са изпратили до общинските служби официално писмо с указания как да действат служителите им при подобни случаи, защото ако впишат в регистрите си съмнителните договори, впоследствие могат да бъдат съдени от истинските собственици на земята.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари