Изгодно ли е да си купите апартамент във Варна?

1
Покупката на имот край морето предоставя доста добри възможности за своите притежатели
Покупката на имот край морето предоставя доста добри възможности за своите притежатели

Покупката на имот край морето предоставя доста добри възможности за своите притежатели

Покупко-продажбата на имот е важна стъпка в живота на всеки човек, която е свързана с нови предизвикателства и емоции. Изгодната сделка със сигурност е желателна. Именно поради тази причина много от хората, живеещи в морската ни столица, а и не само, си задават въпроса дали покупката на апартамент там е изгодна оферта. Нека видим.

Като всяко друго нещо, така и покупката на имоти във Варна си има своите предимства и недостатъци. Нека видим кои са те:

Предимствата на покупката на имот във Варна

На първо място трябва да отбележим, че покупката на имот край морето предоставя доста добри възможности за своите притежатели - както за лично ползване, така и с инвестиционна цел.

Ако си купите свой собствен апартамент във Варна, спокойно може да го ползвате по всяко време на година, а лятото да прекарвате ваканцията си там.

От друга страна, морската ни столица е и доста атрактивен за туристи град. Така, че може да отдавате апартамент там без никакви притеснения.

Към днешна дата, доста популярни са покупките на апартаменти с цел отдаването им под наем и генерирането на допълнителни доходи.

Друго голямо предимство на покупката на имот в морската столица е, че в момента пазара на недвижими имоти във Варна е доста изгоден. Ориентировъчно средната цена на квадратен метър варира от 900 до 1200 евро в зависимост от локацията и дали имотът има гледка към морето.

В сравнение с други големи градове, а и като добавим факта, че все пак Варна е и морски курорт, цената е доста добра.

Веднага след покупка може да използвате различни платформи за отдаване на апартаменти под наем и да си докарвате допълнителни доходи.

Нека не забравяме, че освен морски курорт Варна е и град с доста добра и развита икономика, където живеят, работят и учат много млади хора, които от своя страна биха могли да бъдат ваши потенциални клиенти.

Имайте предвид, че предвид различни икономически фактори, цените на имотите в страната ще се покачват с времето, така, че ако планирате покупка е добре тя да се случи колкото се може по-рано.

Недостатъци на покупката на имот във Варна

Като недостатък относно покупката на имот във Варна можем да посочим, че ако не сте от този град може да ви се наложи често да пътувате до там и то най-вече ако изникнат някакви непредвидими ситуации с вашия имот.

Например повреди с електроуреди или внезапна нужда от ремонт. Разбира се, винаги може да наемете фирма на местно ниво, която да е на ваше разположение при подобни ситуации.

Що се отнася до това изгодно ли е да купите имоти във Варна, то отговорът на този въпрос категорично е ДА - предимствата са доста повече от недостатъците.

Въпреки това бъдете внимателни при избора си. Направете колкото се може повече огледи, разходете се в квартала, който сте избрали, сравнете цените и разпределенията на различните апартаменти, питайте за всеки детайли, разглеждайте и чак тогава вземете вашето решение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Тошко Африкански
    Пълни глупости..Да има някои които да отдали на украинци,но ако инвестираш пари в момента и решиш да го отдаваш, най-вероятно децата или внуците ще получат парите от инвестицията.Пълни глупости.
  • 4
    2
    Данъчен експерт
    Имайте предвид, че всеки в България, който отдава краткосрочно под наем през платформи като Букинг и Еърбиенби, трябва да се регистрира по ДДС в 7 дневен срок преди настъпването на данъчното събите. НАП вече могат да получават информация от самите платформи. Последиците са : -------------------- съгласно чл. 180, ал. 2 от ЗДДС, когато лицето не е начислило данък, тъй като не е подало заявление за регистрация и не се е регистрирало по този закон в срок, му се налага глоба или имуществена санкция в размер на неначисления данък, но не по- малко от 500 лв. При повторно нарушение размерът на глобата или имуществената санкция е в двоен размер на неначисления данък, но не по-малко от 1000 лв. Подобна санкция е предвидена и в разпоредбата на чл. 178, ал. 1 от ЗДДС, съгласно която данъчно задължено по този Закон лице, което е длъжно, но не подаде заявление за регистрация или заявление за прекратяване на регистрация в установените по този Закон срокове, се наказва с глоба - за физическите лица, които не са търговци, или с имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 5000 лв. В практиката на основание чл. 180, ал. 2 от ЗДДС, във връзка с чл. 102, ал. 3, т. 1 с чл. 96, ал. 1 от ЗДДС се издават наказателни постановления за това ,че задължените лица не са изпълнили задължението си да начислят ДДС по облагаеми доставки, като не са се регистрирали в законоустановения срок, след като е достигнат облагаемият оборот за задължителна регистрация. Съгласно чл. 96, ал. 1 от ЗДДС срокът за подаване на заявлението за задължителна регистрация по ЗДДС е 7-дневен.
  • 2
    1
    Токайто Пазарджик
    Ванга - Варна ще изчезне !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари