Или се изправяме, или умираме!

13
Днес още едно българско дете отиде на по-добро място, заради липса на пари
Днес още едно българско дете отиде на по-добро място, заради липса на пари Видео: Елена Гунчева

ИЛИ СЕ ИЗПРАВЯМЕ ИЛИ УМИРАМЕ

Днес още едно българско дете отиде на по-добро място. Заради липса на пари. Огледайте се. Вижте касичките в магазините и институциите – „Помогнете на Иван”, „Спасете Ани”, „Да съберем пари за операция на Асен”, „Да помогнем на един баща”....Не ви ли свива нещо като ги гледате? В проспериращата ни държава няма пари да се лекуват децата. Няма пари за онкоболните, няма пари....докато началниците на НЗОК си купуват нови климатици, джипове и обзавеждане, болните българи умират, защото нямат пари....

Една настинка на дете излиза 70-100 лева. Ще кажете, че не са много. Но ако работиш. А ако не работиш, или имаш две деца? Ако са постоянно болни??? Вървете в някой от онкоцентровете и вижте как изглежда бъдещето на България. Знаете ли колко много хора не се лекуват и дори не отиват на лекар, защото нямат пари и тихо си отиват? Знаете ли колко хора разпродават имотите си, за да живеят? В просперираща България....а онзи простак с психически отклонения, който ни управлява, дава 28 милиона лева за суперкомпютър, докато в България умират деца и възрастни от липса на пари.

Много хора ме обвиняват, че съм комунистка. Аз съм човек с десни убеждения. Но съм и човек. И ако да съм комунистка означава да плача със сълзи при новината за поредното българче, починало заради липса на пари за лечение, нека да съм такава. Ако да съм комунистка означава да ми се свива сърцето като видя българи, пенсионери, да ровят боклука, за да се нахранят, значи съм такава. И да ви задам въпроса – психодесните виждате ли бедните? 
Знам много хора от моята класа, които това не го осъзнават. Които прекарват живота си по дискотеки и молове, където бедни няма. С издържани жени, ходещи само по фризьори и козметички, отдадени на „духовен” живот. Вие не виждате бедните, ровещи се в боклука, защото от джиповете си обръщате главите на другата страна.

Но този свят го има. И хора умират. Умира бъдещето ни. Просперираща ли е държава, където хора умират заради липса на пари? Където деца умират, защото им отказват лечение!?!

Раждането вече струва между 900 и 2300 лева. Ще раждате ли, българки? Или ще оставите тази работа на квалифицираните ромки?

Разберете, или се изправяме, или умираме, друг избор няма!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари