Пари или смърт!

3
Продължавайте да си плащате осигуровките, за да могат недосегаемите да се лекуват без пари, те за ценни за бъдещето на държавата. Плащайте за всичко. За да живеете
Продължавайте да си плащате осигуровките, за да могат недосегаемите да се лекуват без пари, те за ценни за бъдещето на държавата. Плащайте за всичко. За да живеете Снимка: БГНЕС

НОВИНИТЕ ДНЕС, 10.12.2019 Г.

- КАКВО Е ИСКАЛА ВЕНЕЦИАНСКАТА КОМИСИЯ И КАКВО РАЗБРА БОРИСОВ.

Продължават все по-остри полемики по това какво е искала да каже Венецианската комисия, какво разбра Борисов и най-вече – какво не разбра от всичко Данито Ръбъла, който потресе не само Венецианската комисия, но и всички българи с абсурден законопроект. Интересно е как правителствтото постоянно се хвали навсякъде колко е европейско, как спазва всички изисквания, а в момента, в който трябва да направи нещо, с което да застраши сигурността и властта си, започва да се прави на глухонямо и неразбиращо. Правомощията на главния прокурор и неговата недосегаемост са на вниманието на ЕС още от 2002 година и убийството на прокурора Николай Колев. Още тогава по делото „Колеви срещу България”, ЕСПЧ и Венецианската комисия дадоха препоръки. Както се вижда, нашите мислители все още се чудят. Май единственото, което са измислили, са да пробутат Филип Димитров – един техен човек, за заместник-председател на комисията, явно с надеждата тя да смекчи тона си спрямо България.

- АМЕРИКА ИСКА ЕНЕРГЕТИКАТА НИ.

Понеже не осъзнава какво прави и се радва като детенце невръстно на всяка чужда похвала, Борисов се похвали, че американските експерти са дошли да огледат енергетиката ни, АЕЦ Козлодуй и Белене. Както и ТЕЦ-овете. Имали интерес. И какво сега да обърнем, като имат интерес? Замислям се кой беше преломният момент, когато започнахме да се гордеем с това, че предоставяме най-стратегическите си отрасли на чужденци. Направо им продаваме икономиката си. Енергетиката е важна за националната ни сигурност. И не мисля, че е редно да е в чужди ръце. Защото САЩ доказаха още с ТЕЦ „Марица – Изток” 1 и 3, когато се заробихме с преференциални цени за изкупуване на тока им за 15 години, че те целят само и единствено печалба. Нито дума за това, че бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи, защото цената на тока е непосилна. И ако енергетиката ни е зависима изцяло от тях, познайте как ще се върнем на осветление със свещи и отопление с дърва. Но Борисов чува само „Конгречулейшънс” и не мисли за нищо друго. Освен за комисионна, може би, но това се знае.

- СОФИЯ, ТИ МОЯ МРЪСНА СТОЛИЦЕ

За пореден ден смогът над София трови хората. Естествено, виновни са бедните. Те горели дърва и въглища. И тези със старите автомобили. Вместо да си купят нови джипки, те одимяват въздуха! Възмутително. За горенето на боклука темата е затворена и никой от управляващите не я повдига. За изсечените дървета, на мястото на които се издигнаха нови сгради, също никой нищо не казва. За строежите, от които се носят прахови облаци и се разнася кал, също нищо не се казва. Те са техни хора. ГЕРБ, понеже са много умни, предлагат затвор за тези, които горят нерегламентирано боклуци /значи Ковачки може, там е регламентирано!/. Всички знаем кои горят гуми и боклуци, нали? А сега си представете полицията във Факултето как се завира по къщите да следи кой какво гори. И ги глобява с по 3000 лева! Представихте ли си го? Няма нищо по-жалко от човешката некадърност и малоумие! В управлението ги имаме налице и двете.

- ПАРИ ИЛИ СМЪРТ

Четири милиарда лева са доплащанията за здравни услуги в болниците. На здравноосигурени пациенти. Вече имало и такса за мерене на кръвно в болницата. Ами редно си е! Бедните трябва да намаляват. Който няма пари – няма да живее. Продължавайте да си плащате осигуровките, за да могат недосегаемите да се лекуват без пари, те за ценни за бъдещето на държавата. Плащайте за всичко. За да живеете. В България хората не са най-голямото благо и ценност. Такива са парите!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари