Хотелиер в Триград: Получихме едни жълти стотинки за настанените бежанци

1
Платиха ни 500 лв. при заявени близо 18 000 лв. разходи за месец март
Платиха ни 500 лв. при заявени близо 18 000 лв. разходи за месец март Снимка: Dunavmost

40 украински бежанци са настанени в хотел в девинското село Триград по Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на туризма.

Хотелиерът Радост Караиванова, определи като „жълти стотинки“ получените средства и обясни пред БНР, че има съществено разминаване със заявените хотелиерите пари:

"На 20 април започнаха разплащанията с хотелиерите и една трета от хотелиерите не получихме средства, получихме едни жълти стотинки, които няма да ни стигнат дори за дневните разходи и съществено се разминават със сумите, които сме заявили за плащане, които са ни реалните разходи. Веднага се свързах с Министерството на туризма, което отговаря за тази програма и от там ми отговориха, че не сме единствените, да не се притесняваме.

Масово явление, имало много злоупотреби, дублиране на някакви резервации и затова голяма част от хотелиерите ще бъдат подложени на някакви допълнителни проверки. Ще ни изискват допълнителни документи и ще ни плащат поетапно, със забавяне, като много се притесних, че ни казаха, че е възможно плащането за първия отчетен период да се случи едва през май месец. Дотогава ние ще караме на мускули, вяра и надежда. Платиха ни 500 лв. при заявени близо 18 000 лв. разходи за месец март. 500 лв. е сумата, която харчим на ден за хранителни продукти и разни режийни. Просто до никъде не ни стигат".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    плюс-минус
    Не разбрах: тези разходи на хотелиерите извън 40-те лева на ден на един мигрант ли са?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари