Хотелиери в Балчик: Средствата за украинските бежанци са крайно недостатъчни

0
Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, и по повод интеграцията на тези хора в нашето общество, коментира хотелиер
Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, и по повод интеграцията на тези хора в нашето общество, коментира хотелиер Снимка: hotelparisbalchik

Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, и по повод интеграцията на тези хора в нашето общество, коментира хотелиер

Част от хотелите в Балчик, настанили украински граждани, ще продължат да работят и по новата програма за подпомагане от 15 лв., одобрена от Министерския съвет. В момента около 7000 са украинците на територията на област Добрич, получили временна закрила, а местата във ведомствените бази по данни на областната администрация са едва около 500. Според хотелиерите предвидената сума за подслон и изхранване е изключително недостатъчна и трябва да бъде преосмислена.

Украинските граждани, дошли в България повече като туристи, вече напуснаха страната ни и тук са само крайно нуждаещите се бежанци, които наистина няма къде да отидат, категорична е Наталия Атанасова. Нейният хотел ще продължи да се грижи за около 150 бягащи от войната лица.

"Средствата са крайно недостатъчни. Ще търсим помощ от БЧК, от този национален контактен център. Спешни мерки трябва да вземе правителството, адекватни, по повод интеграцията на тези хора в нашето общество", коментира  пред БНР Атанасова.

Според Александра Джафарова, управител на друг от хотелите в Балчик, помощта трябва да бъде увеличена на поне 20 лв. на човек. Според нея трябва да се премахне и условието след започване на работа украинците да напускат хотелите или ведомствените бази до месец.

"Защото един човек няма как с една заплата да плаща квартира и да издържа още трима".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    !@#$
    И кое точно е недостатъчно на 15 лева дневно? Масово пенсиите в България за 450-500 лева. С тия пари българския пенсионер се храни, плаща ток, вода, лекарства, данъци, телефон, кабелна, няой и интернет. Понякога дори дрехи, обувки, перилни препарати, малки ремонти на жилището. Три хранения на ден при добри сметки са 5...6.. лева. Е, няма глезотии. Вместо сьомга на скара от 35 лева килото, ще се яде пържена цаца от 1 лев килограма.
  • 2
    2
    Истината
    В западна Европа в много държави са в лагери на палатки. Те не са ни гости. Те са мигранти. Държавата трябва да полага грижи за тях, но защо грижите й, на държавата, са мижави към българите, които хранят държавния бюджет с данъците си.
  • 5
    1
    Урките
    Е па нали ги искахте. Бъдете хуманни дръжте ги на ваши разноски дебили!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари