Голяма част бежанците са готови да останат в хотелите като работници

0
Хотелиерите имат предложение към държавата - да поеме част от парите за квартири на украинците
Хотелиерите имат предложение към държавата - да поеме част от парите за квартири на украинците Снимка: БНР

Хотелиерите имат предложение към държавата - да поеме част от парите за квартири на украинците

С пристигането на първите туристи в курорта "Слънчев бряг" хотелиери ще започнат да освобождават базите от настанените украински граждани. В същото време част от бежанците са готови да останат там, като работници.

Ако финансирането от държавата продължи, може би част от колегите, които нямат все още сключени договори с туроператори, ще продължат да работят с украинците така коментира обстановката хотелиерът Венелин Ташев, цитиран от БНР:

"В единия хотел, който ми е без договор, ще ги оставя там. Има хора, които нямат пък договори или договорите заради войната не се изпълняват, те пък ще искат да имат сигурност и да продължат".

За украинците, които искат да останат на работа при тях, хотелиерите имат предложение към държавата - да поеме част от парите за квартири:

"99% са майки с деца. И тези деца няма кой да ги гледа. И за да оставим всички хора, почти всички искат да работят. Значи, ние можем да поемем едното легло на този, който ще работи при нас, но другото легло – просто няма как", обясни Ташев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари