Гроздан Караджов: Не можеха да управляват и затова паднаха от власт

1
"Не са виновни нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор", категоричен е регионалния министър в оставка за падането на кабинета "Петков"
"Не са виновни нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор", категоричен е регионалния министър в оставка за падането на кабинета "Петков" Снимка: БГНЕС

"Не са виновни нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор", категоричен е регионалния министър в оставка за падането на кабинета "Петков"

Предизвестен край на една нелогична коалиция. Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов пред БиТиВи. Той се чувства облекчен след като снощи при гласуване на вот на недоверие падна кабинетът "Петков". Важно е какво може да свършиш за хората, допълни той.

Въпросът (за правителството "Петков) не е бил за парите, не е поставян по този начин и не е имало такава драма, увери той. Драмата била заради неуважение. Още от март били влошени отношенията в коалицията, не си говорили лидерите в коалицията, като крайна мярка било решено той и Балабанов да ходят на коалиционен съвет. По темата с избора на председател на БНБ започнало търгашество, което рефлектирало върху пътната мрежа.

Участниците в правителствената коалиция подкрепяли решението за въвеждане на еврото, от ИТН искали седмица отсрочка, но решението било внесено силово. Второто силово внесено нещо било решението за актуализация на бюджета, каза Караджов.

Караджов каза, че си вършел работата технократски и не е част от ИТН.

"Изведнъж станахме мафията, корумпирани мутри, но това не е истината и хората го виждат", допълни Караджов, цитиран от News.bg.

"Още не съм вдигнал поглед да кажа дали ще се случи катастрофата, която е казал Христо Иванов", обясни Караджов. Той поясни, че сборът от разходите на рафинерията прави с 1,2 лв. по-ниска цена на горивата, каза Караджов.

"Щом това правителство не се справя, следващото трябва да го реши."

"Всички доказателства - лъжа по лъжа са номерирани, дума срещу документ", обясни регионалният министър в оставка.

"Когато се обвиняват ИТН и мен, че сме искали да харчим без контрол някакви пари, прочетете заглавието", препоръча той и цитира: "Кабинетът иска да разпредели порциите".

"Кой е искал да ги даде без контрол (пътните ремонти и строежи - б.р.)", запита той и си отговори - "основателят на ПП".

"Когато ме заливат с лъжи, аз трябва да си мълча ли", запита Караджов.

"Скептичен съм при този начин на говорене, тази свирепа реторика, заклеймявайки всеки, който си позволи да ги критикува - или всичко, или нищо. Не е виновен нито мафията, нито ДПС, нито руският диктатор - не можеха да управляват и затова паднаха от власт", категоричен е Караджов за падането на кабинета "Петков".

Запитан дали са се провалили в намиране на изход от ситуацията, той отговори отрицателно и увери, че са успели да излязат от капана, който им е готвен за разплащане с пътнотранспортните фирми. Той отчете като успех и договорката който замърсява повече, да плаща повече визирайки системата за тол такси.

Караджов показа документ от 31 януари, с който е поискал да бъдат прекратени незаконните процедури за обществени поръчки. Искал е строежите, направени по незаконни поръчки, да бъдат разрушени. След това получил указание от Лена Бориславова, изразител на правителствената воля - да позволи довършването на строителните дейности по започнатите договори

"Когато получавам инструкции да продължа незаконните договори, аз изпълнявам това решение", защити се Караджов. "След като съм получил инструкции да продължа инхаус поръчките, аз действам. Думата "искам" я няма, съгласувам проекта за решение на МС, съгласувам допълнителни плащания с бюджетното салдо", цитира документи Караджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Батко
    Абе лъжльо какви бяха строежите на Тиквата досега - има ли магистрала, която не е ремонтирвана поне веднъж всяка година, дадоха ли се едни пари на АПИ безконтролно, които изчезнаха, какео стана с ТОЛ системата и т,н. И къде беше контрола? Седнало ми едно долно комисионерче да дава акъл! За умните хора всичко вече е пределно ясно. Само глупаци, като тебе си мислят, че могат да заблудят някого.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари