Главният секретар на МВР: 12 души са задържани за трафик на мигранти в Сливен

0
Акция срещу незаконната миграция се провежда на територията на няколко областни дирекции на полицията
Акция срещу незаконната миграция се провежда на територията на няколко областни дирекции на полицията Видео: NOVA

МВР разкри подробности за мащабната акция срещу незаконната миграция, която се провежда на територията на няколко областни дирекции на полицията

"Акцията се провеждана територията на цялата страна. В последните два дни бяха проведени операции срещу две групи, които се занимават с трафик на мигранти. На територията на Сливен през вчерашния ден има 12 задържани лица, от които 5 са с повдигнати обвинения и наложена мярка задържане под стража за 72 часа".  

Това заяви на брифинг в Пловдив главния комисар на МВР Петър Тодоров, предава NOVA.

При извършените множество обиски са задържани 19 мигранти. „Касае се за добре структурирана група, която се занимава с тази престъпна дейност. Подобна акция беше поведена и в Пловдив в понеделник”, подчерта той. И допълни: ”Това същ е една добре организирана група за трафик на хора. Каналът за трафик в Пловдив към настоящия момент е пресечен”.

Очакваме да има още множество арести. Както министърът заяви по повод смъртта на двамата колеги в Бургас, държавата ще отговори с цялата си мощ. За всяко едно лице, за което може да съберем данни, че има съпричастност към този вид дейност – ще му бъдат   повдигнати обвинения. Това, което ще видите през следващите дни и седмици, е да се видят още резултати по повод на тази дейност”, категоричен беше Тодоров.

По думите му та този етап той не може да сподели информация дали има замесени служители на „Гранична полиция” при разбиването на канала за трафик в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Една ракия никога няма да те попита колко други си имал преди нея.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари