ГЕРБ: Ако ще арестувате наши депутати кажете, за да си приготвят топли дрехи

3
"Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление", заяви Десислава Атанасова
"Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление", заяви Десислава Атанасова Снимка: БНТ, стоп кадър

"Има ли някаква връзка незаконният арест на "Рашковото МВР" със видеоконферетната среща на Борисов и Порошенко?"

Това попита Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС по време на брифинг в Народното събрание, предаде DarikNews.bg 

"Българските граждани писаха тройка на аматьорите за 100 дни управление. Най-сериозният провал, заедно с провалите в икономика, енергетика, инфлация, външна политика, е провалът на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд, който отказа изобщо да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР и категорично заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентен орган", категорична беше Атанасова.

"Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля временно изпълняващ длъжността - така наречен просто Киро, тук в пленарна зала. Именно той е основен двигател на тази некомпетентна и импотентна операция. Бих искала да акцентирам и кога се случи тя. Тя се случи в деня, в който Бойко Борисов се срещна онлайн във видеоконферетна връзка с бившия президент Порошенко. Тук въпросът става доста по-сложен, а той е има ли някаква връзка незаконният арест на Рашковото МВР с деня на срещата във видеоконферетна връзка с бишвия президент Порошенко, със заявката на ангажираност на нашата ПГ с подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ - СДС в 47-ото НС ще декларира и ще настоява за такава подкрепа. На тези въпроси кой ще отговори? Ние подозираме, че много сериозна такава причинно-следствена връзка има. Надявам се, че съвсем скоро това ще стане ясно и на българските медии и на цялото ни общество", заяви Атанасова.

"Различни медии вадят различни списъци от народни представители, които ще бъдат задържани. Не знам дали е истина или не. Ние много се надявахме днес г-н министър-председателят да уважи българския парламент, което за съжаление не се случи", каза от своя страна Томислав Дончев. Той заяви, че той е трябвало да уведоми народните представители кои ще бъдат арестувани, за да си пратят децата по бабите и дядовците и да си подготвят топли дрехи.

На въпрос дали ще поискат вот на недоверие на правителството, Дончев отговори: "Какви ще са парламентарните ни реакции, ще разберете съвсем скоро. Вот на недоверие със сигурност е необходим. Ако правителството заслужава вот на недоверие, това на първо място е икономическата политика". Според него от това страдат всички хора. "Ако трябва ние да внасяме вот на недоверие, той ще бъде по тази тема", подчрта Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    ...
    Но защо са нужни топли дрехи щом сме в европейския съюз и тук се спазват безкомпромисно правата на човека и на арестантите. Защо са нужни , когато нашите арести се конкурират по уют с норвежките ? Затворите ни са отоплявани както никога досега. Храната е готвена и подавана в съответствие с топ гастроентеоролози и диетолози. Защо са ви топли дрехи ?
  • 0
    1
    робин худ
    Май трябва всички да сте готови под ръка с топли дрехи ,ако имахме прокуратура на място отдавна щяхте да сте при бай ставри https://www.youtube.com/watch?v=0VHDiwUKBKc
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари