Гърция: Не може България да е в ЕС, а Гърция изхвърлена!

0
Рена Дуру – областният управител на гръцката област Атика, заяви ...
Рена Дуру – областният управител на гръцката област Атика, заяви ...

Рена Дуру – областният управител на гръцката област Атика, заяви в интервю за списание „Шпигел следното -  „Не може България да е в ЕС, а Гърция да бъде изхвърлена“.

На въпрос на изданието за големите опасения от напускане на еврозоната от Гърция и какво може да предложи Атина веднага, Дуру отговаря:

„Нуждаем се от истински инициативи за растеж и развитие в Гърция. Няма да намерим решение, когато планът за моята страна е пенсиите да се понижат до равнищата в Хърватия и други балкански страни или да ни изхвърлят.

Не може Румъния и България да са в ЕС и от години да се преговаря с Турция (за членство), а Гърция да бива изтласквана от европейското семейство“, заявява областният управител.

В „Уолстрийт джърнъл“ пък коментират темата за Сандански и как някога пълният с гръцки посетители български град сега страда от спад в бизнеса.

В материала се отбелязва, че ескалацията на гръцката криза е породила опасения от разпространение на „зараза“ към съседните страни. Според автора тази „зараза“ вече е реалност в Сандански, където гръцките туристи преди са били доста, а сега значително са намалели.

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари