Г-н Борисов, маайте си филетата и ни оставете на мира!

4
НЕма парЕ, господин премиер!
НЕма парЕ, господин премиер!

Борисов: „ Не трябва друг да плаща лечението на този, който пие ракия, пуши и яде сланина, и не желае да има хранителни навици. Това е първопричината да сме на първо место по брой инфаркти и инсулти”.

Българинът не се храни здравословно, факт. Купува в промишлени количества за себе си и децата си хранителен боклук от рода на чипсове, крокита, зрънчовци и нещо подобно на сирене и месни колбаси. Продължава да набляга на количеството хляб, за да притъпи стъргалото в стомаха си от ежедневната постна храна, която за някои е предястие и първо, а за нас-основно.

Но кой яде сланина, г-н премиер? Ядат хората, които не могат да си позволят калмари, омари  и други полезни за здравето морски дарове. Сланината е разнообразието в ежедневното ни меню от боб, леща и картофи, супа с праз, супа с ориз, супа от всичко, залежало в хладилника.  А вредната, според вас ракия, облекчава болките при гастрит, който пък идва от нередовно хранене и стрес. Стига да се приема в умерени количества.

Но дори да е вредна и в минимални, с какво може да бъде заменена? С уиски, бренди, отлежало вино, или засукани коктейли на цената на половин минимална работна заплата?

Това можете вие и вашите безбройни приятели да си го позволите. Но не и тези, които с гласовете си ви даваме възможност да ядете отбрани ястия, да се големеете и да дебелеете. Вие самият преди да влезете в политиката, бяхте мъж-топола, сега сте се смалил от тежестта на много излишни килца. Тези кила не са от спанак, а от нещо расло на кокал.  Значи за вас може блажно, а за нас-не?!

И цигарите пречат, така е.  Ама тогава що ги пускате тези реклами по телевизора-да не купуваме контрабандни цигари, а родни? Когато трябва да ни изпразните джобовете в магазините, всичко е полезно, пък като стане въпрос за здраве:”Ама защо не внимавате!”

И ние искаме като вас-управляващите, да хапваме сланинка на скара веднъж в годината по време на пикник, а през останалото време да си угаждаме с менюто на петзвезден хотел-ресторант, но не става.

НЕма парЕ, господин премиер!  А и дядо Коледа подминава България от ужас, че няма да може да насмогне на желанията ни.

У нас много малко могат да си позволят здравословно хранене – то е изключително скъпо удоволствие, затова в кочините ни грухтят прасета, щъкат кокошки, козички и овчици – така връзваме двата края и не ви висим на главата като ангажимент. А вие пак недоволен! Пак ни мъмрите, сякаш сте забравил как от немотия сте нагъвал филии с мас като дете. Сякаш не знаете, че и маста се прави от сланина.

Не знам кой ви ги подсказва тези мисли и думи, дето ги изказвате пред микрофон, но спешно го сменете с мен.  Щом досега не ви е предупредил, че ако българите се хранеха здравословно, лекарите и аптекарите щяха да броят стотинките в портфейлите си, значи напразно му давате заплата.

Вместо да се лютите, трябва да ни благодарите, че с нашето влошено здраве и сланинка поддържаме цели два отрасъла и пълним бюджета, г-н премиер!

Ние го пълним, но вие го изпразвате за луксозната „поддръжка” на политическия елит. А колко е елитен, се видя през последните 26 години.

Маайте си там филетата от акула и ни оставете на мира! Гледайте там да върви корупцията, за да си поддържате стандарта на живот, и се молете да не мине антракс през съдебните институции, па сетне да се наложи Брюксел да ни праща свои кадри. Ако се случи това, знаете добре – всички отивате в тъмницата. А там има да се молите за сланина на Нова година, но не виждам кой ще ви съжали да ви праща колети.

Много здраве от баба ти Нуша от онова село, дето не е виждало министър и депутат на живо. Но имаме един пръч – като види политик на афиш, го пробожда с рогата. Всички му ръкопляскаме, кога претърчи през селото с плакат на рогата.  Та по-добре никой от вас да не се вества – пръчът ни е много интелигентен, предупреждавам.

Ние, сланинарите – също.

Автор: Теменуга Н.

Източник: Между редовете
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари