Томислав Дончев: Искат да вкарат Борисов в Народното събрание и да бъде обиждан

3
Това ли е смисълът на парламентаризма? За това ли тези хора са изпратени там
Това ли е смисълът на парламентаризма? За това ли тези хора са изпратени там Снимка: bTV

Смисълът на драматизацията вчера беше Борисов да бъде вкаран в Народното събрание и да бъде обиждан

Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ в интервю за предаването „Тази събота“ по bTV. Томислав Дончев подчерта, че ако депутатите наистина са искали да чуят подробности за Националния план за възстановяване и устойчивост, той самият е бил правилният човек, който може да ги даде.

„Вчера бях в парламента, понеже имаше въпроси, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и не ми дадоха сумата. Смисълът на упражнението вчера не беше премиерът да дава разяснения по Националния план за възстановяване и устойчивост. Едва ли някой има съмнение, че ако някой трябва да прави разяснения и да предоставя информация, това съм аз. Под мое ръководство над 200 души работят по плана в последните 8 месеца. Ако някой трябва да дава разяснения, съм аз. В същото време виждам, че народни представители самоволно излизат на трибуната, изказват се. Надявам се тези неща да се наместят. Демокрацията понякога е процедура“, допълни той.

Томислав Дончев определи новия парламент като странен.

„Аз бях народен представител за няколко часа. Вчера също бях в парламента, в ролята си на член на кабинета. Този парламент е странен. Гледайки събитията от вчера, си мисля, че модусът на новото мнозинство е всички народни представители от ГЕРБ да бъдат заковани за банките, за да могат безгласно са бъдат обиждани и да им се вика „Оставка“, което едва ли е смисълът на парламентаризма“, посочи вицепремиерът в оставка.

Той коментира и критиките на депутата от „Има такъв народ“ Филип Станев, че народни представители от ГЕРБ се държат „по-грозно от пияни бабаити в селска кръчма“.

„Не съм чул подобни реплики, но за сметка на това чух отправени обиди от членове на новото мнозинство от трибуната. Персонално бяха обиждани членове на парламентарната група, членове на кабинета. Това ли е смисълът на парламентаризма? За това ли тези хора са изпратени там“, запита Томислав Дончев.

На въпрос дали сега е било точното време Бойко Борисов да излезе в отпуск той посочи: „Не за първи път замествам премиера, когато примерно той е в чужбина. Вероятно броят дни, в които съм го замествал, е 60-70. Може да наближава и повече“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари