Джо Байдън започва обиколка в Европа

0
Американският президент ще посети Великобритания, Литва и Финландия
Американският президент ще посети Великобритания, Литва и Финландия Снимка: Facebook

Американският президент ще посети Великобритания, Литва и Финландия

Американският президент предприема обиколка на три страни от Стария континент - Великобритания, Литва и Финландия. Посещението му започва с двудневна визита във Великобритания, където пристига тази вечер.

Президентският самолет Air Force One ще кацне в северната част на летище Станстед, където е зоната за частните самолети, съобщи местното издание "Бишопс Стортфорд индипендънт", което отбеляза още, че Станстед се е превърнало в предпочитано летище за американските високи гости. През юни 2008 г. пристигането на Джордж Буш-младши на Хийтроу причини голям хаос, десетки полети бяха отменени и около 40 000 пътници засегнати, напомня БНР.

Джо Байдън ще се срещне с британския премиер Риши Сунак в понеделник. От Белия дом заявиха, че Байдън "ще сравни записките си" със Сунак за украинската контраофанзива срещу Русия.

Скай нюз коментира, че това става, след като Съединените щати обявиха, че ще изпратят касетъчни боеприпаси на Киев, което предизвика полемика за използването им, тъй като те са забранени в 123 страни по света, а Сунак каза, че Лондон ще спазва конвенцията срещу тяхното използване.

Очаква се във Вилнюс Сунак да призове съюзниците в НАТО да увеличат разходите си за отбрана, за да гарантират, че пактът е подготвен за бъдещи заплахи. Великобритания е една от малкото страни членки на НАТО, които са изпълнили ангажимента да заделят най-малко 2% от брутния вътрешен продукт за отбрана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -11
    3
    да
    Рясия в историята си доста загубени войни има. Скоро ще загуби още една.
  • -10
    2
    До 1
    Абе мухЪл,винаги има първи път!Не е зле и ти да почетеш малко,ако не те мързи разбира се!Я по добре надуй една бира...
  • 8
    1
    Точен
    Абе мухал чети история и разбери кога Русия е губила война .или всичко тие айрян в тъпата дърта картуна .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари