Двама русенски предприемачи представиха успешните си практики

0
Мардик Хачерян и Диан Йосифов разказаха какво ги мотивира
Мардик Хачерян и Диан Йосифов разказаха какво ги мотивира

Двама русенски предприемачи споделиха пред студенти историята на своя бизнес и разказаха за успехите, които са постигнали като икономически активни млади хора.

Това се случи на провелия се в РУ "Ангел Кънчев" Форум за споделяне на добри практики в областта на предприемачеството, информира Бряг. Събитието беше плод на сътрудничеството на Сдружение БРТИМ с Центъра за кариерно развитие на университета и катедра „Икономика“.

Форумът беше модериран от проф. д-р Красимир Ениманев – преподавател в РУ и председател на Русенска Стопанска камара.

По време на събитието Мардик Хачерян от онлайн магазина Canna-therapy и Диан Йосифов от русенския автомобилен сервиз „СД Мотор“ по интригуващ и достъпен начин говориха пред препълнената зала за предизвикателствата, с които са се сблъсквали, когато са стартирали бизнес начинанията си. Те споделиха очакванията за развитие на бизнеса си в следващите години и за това какво ги мотивира да продължават напред. Двамата предприемачи отговориха и на многобройните въпроси от публиката.

Присъстващите се запознаха с възможностите на социалното предприемачество и работата на неправителствените организации.

Във Форума взеха участие повече от 50 студенти от различни специалности в университета и млади хора, на които им предстои бъдеща професионална реализация. Темата и презентациите предизвикаха интереса им и след събитието те имаха възможност за индивидуални срещи с презентаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари