Два нови войнишки паметника изграждат в община Ценово

0

През следващата година в село Беляново официално ще бъде открит паметник на загиналите във войните. В напреднала фаза е и изграждането на Мемориал на бойната слава в Новград.

Така във всички населени места в община Ценово ще има войнишки паметници, пред които населението ще може да сведе глави и да почете паметта на загиналите за свободата на Отечеството. Тези данни бяха изнесени на годишното събрание на общинската организация на запасното войнство.

Структурата е изключително активна и сплотена. Представители на запасните участваме във всички инициативи на РСОСЗР. Основен приоритет е патриотичното възпитание на младото поколение. В продължение на няколко години поддържаме връзки и обменяме опит със сродни организации в Гюргево“, сподели Митко Макавеев – председател на общинската структура. Гости на запасните бяха кметът на общината д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Георги Георгиев.

За трета поредна година на различни населени места на общината се провежда Лятна академия „Родолюбие“. През ваканционните месеци участниците се включват в различни инициативи, свързани с патриотичното възпитание. Те посещават и различни институции, които са свързани със сигурността и охраната на страната. Учениците полагат венци и цветя на войнишките паметници и се прекланят пред подвига и саможертвата на граничаря Асен Илиев от Караманово, който е патрон на местната организация. Най-интересни и вълнуващи са дните, когато се провеждат стрелби с въздушна пушка и излет за оцеляване при екстремни условия сред природата.

Организацията в Ценово е една от малкото в страната, в която колективно членува Дамския клуб „Росна китка“.

Запасните единодушно гласуваха да приемат в редиците си новоизбрания председател на Общинския съвет Георги Георгиев. Кметът на общината д-р  Петър Петров не скри, че местната власт ще продължи активно да подкрепя дейности за просперитета на организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари