ДКК: Във "ВМЗ" - Сопот липсват суровини за производство на поръчана вече продукция

0
По-скъпа продукция може да е причина дружеството да няма печалба, посочиха двамата директори
По-скъпа продукция може да е причина дружеството да няма печалба, посочиха двамата директори Снимка: БТА

Във "ВМЗ" ЕАД - Сопот липсват суровини за производство на поръчана вече продукция, цената на суровината се вдига и разликата може да е 10 млн. лева годишно

Това казаха пред журналисти днес Венцислав Димитров, изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) и Иван Зангочев, председател на Съвета на директорите на ДКК, предава БТА.

По-скъпа продукция може да е причина дружеството да няма печалба, посочиха двамата директори.

Дружеството за специална продукция "ВМЗ" - Сопот е в структурата на ДКК.

Информация за произведената продукция във "ВМЗ" - Сопот ще бъде оповестена скоро на пресконференция в завода, където журналистите ще се срещнат с работниците и представители на синдикатите, каза Венцислав Димитров, запитан как ще коментират твърденията на предишното ръководство за обема на производството.

Димитров посочи, че договорът за наем на къща в Хисаря с наем 4500 лева месечно е с "ВМЗ" ЕАД, представлявано от неговия (вече бивш) директор Иван Иванов. В договора не е посочено, че къщата се ползва от служители на предприятието.

Договорът е с търговското дружество и то се представлява от изпълнителния директор. Нямаме данни за ползване на подобен род привилегии от предишните съвети на директорите и всеки е пътувал до фирмата с личен транспорт, докато изпълнителният директор Иван Иванов е има шофьор на щат, но е имал и още един шофьор, също на трудов договор, каза Димитров.

На 2 август старият Съвет на директорите на "ВМЗ" решава да започват ремонтни дейности в дружеството, на 3-ти август се избират изпълнители на ремонтни дейности за 6 млн. лева, а на 4-ти август вече се сключват договорите, като те са глобални, без конкретика. На 8-ми август се сключват договори за превод на аванси за 3 млн. лева. Вече на 17-ти август с анекси се формулира какво точно ще се ремонтира, съобщи Венцислав Димитров.

По-рано днес в Националния пресклуб на БТА бившето ръководство на "ВМЗ" отхвърли всички обвинения в медиите на служебния министър на икономиката Никола Стоянов и на ръководството на ДКК. Истината за "ВМЗ" е съвсем друга, не е тази, която се мъчи да се втълпява от телевизионния екран от господин Стоянов и новия шеф на ДКК. Тези хора не познават завода, не познават работниците и производството, те изпълняват политическа поръчка. Сигурни сме, че реваншизмът при министъра надделява над истината, каза на пресконференция в БТА Иван Иванов - бивш изпълнителен директор на "ВМЗ" ЕАД.

Мариан Йовчев - бивш председател на Съвета на директорите на "ВМЗ" (юни-август 2022 г.), каза, че не е вярно твърдението на министъра, че "ВМЗ" е на загуба от 100 млн. лева. Да, ВМЗ беше на загуба от 1,6 млн. лева за първото тримесечие на 2022 г, когато той (Никола Стоянов) беше председател на Съвета на директорите, допълни Йовчев и съобщи, че за първата половина на тази година дружеството е на печалба от 46 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари