Децата подобряват английския си с помощта на летни лагери

0
Защо да изберем летния лагер?
Защо да изберем летния лагер?

Защо да изберем летния лагер?

С настъпването на ваканцията идва и така очакваното от децата време да се откъснат от натоварения градски живот, от училищния ритъм. Това очакване обикновено е свързано с желанието за нови прeживявания, забавления и приключения. Понякога това е и началото на първата самостоятелна ваканция, която е прекрасна възможност за детето да положи основата на качествата, които ще му дадат възможност да изгради увереност в себе си.

Напоследък предпочитани са летните лагери, съчетани с изучаване на чужд език, тъй като те дават възможност на учениците да го усъвършенстват неусетно и приятно, под формата на игри и забавления. Макар и летният лагер да е вид зелено училище, по своята същност той съчетава активностите на открито с други умения и полезни дейности.

Снимкa: Лъки Кидс

Предпочитана дестинация

Международният детски лагер с изучаване на английски език Лъки Кидс посреща всяка година малките палавници в петзвездния апартхотел „Лъки Банско СПА&Релакс“. Летният лагер е място на свободното общуване между децата, което се редува с обучение по английски език, игри, общуване с природата, занимания по интереси, и всичко това необременено от така стресиращото оценяване на знанията. Тук децата между 5 и 14 години могат да практикуват колоездене, езда, плуване. Особено вълнуващи и запомнящи са екопоходите сред уникалната природа на Пирин, Рила и Родопите.

Снимкa: Лъки Кидс

Защо Лъки Кидс?

Удобствата и екстрите, които предлага комплексът, дават възможност на малчуганите да се чувстват много добре, като същевременно изграждат умения да се справят сами с ежедневни дейности. Под ръководството и грижите на утвърдени специалисти и педагози в летния лагер децата се чувстват прекрасно, а техните родители са спокойни, тъй като могат да получават обратна информация за заниманията и проблемите им. Много от лагерниците избират да останат още една смяна, или да дойдат отново.

Снимкa: Лъки Кидс

Учебна програма

Нека не забравяме, че събуждането на интереса, както и усвояването на чужд език, са като един дар, който ще бъде от полза през целия живот. От особена важност при преподаването на чужд език са преподавателите. От тяхната компетентност и квалификация, от техните методи, подкрепата и вдъхновение, зависи мотивацията на учениците, желанието им да учат.

Преподавателският екип на Лъки Кидс е създал специална програма на обучение, която включва разработване на проектна тема с децата от всяка смяна на летния лагер. При четирите часа интерактивно обучение по английски език децата с помощта на таблети, интерактивна дъска и специализиран софтуер се научават да ползват електронните устройства с образователна цел.

Под ръководството на преподаватели с роден английски език по време на летния лагер децата успешно придобиват нови знания и умения, като цялото обучение се провежда под формата на игра. Така забавлението никога не свършва, а и малките групи от максимум десет деца, в които са разпределени, им дават възможност да изградят екип, да създадат нови приятелства. В програмата на летния лагер всички дейности са напълно безопасни и съобразени с възрастта на децата.

Снимкa: Лъки Кидс

Престоят в летния лагер

Несъмнено, начинът на хранене по време на летния лагер е много важен, особено при подрастващите. Специалното меню отговаря на всички изисквания за здравословно хранене на децата, като са избегнати вредните храни. За петкратното хранене е предоставен избор на веганско, безглутеново и вегетарианско меню. При престоя си децата получават канген вода, а при походите в планината - бутилирана слабоминерализирана вода. Особено внимание се отделя на сигурността на лагерниците в Лъки Кидс. За дейностите извън хотела винаги е осигурен надежден лицензиран транспорт и присъствие на медицинско лице.

Снимкa: Лъки Кидс

Лагерната обстановка

Причината много от децата да пожелаят да удължат своя престой, или да дойдат отново в летния лагер, се крие в разнообразието от дейности, които предлага програмата, изключителните условия на хотелския комплекс, съчетани с прекрасните природни забележителности на Банско и околностите.

Незабравимите преживявания в летния лагер допринасят както за емоционалното израстване на децата, така и за създаването на нови приятелства, като не забравяме и несъмненото повишаване на степента на владеенето на английски език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари