МОН предлага 16 дни коледна ваканция за учениците

1
Предвижда се четвъртокласниците вече да учат до средата на юни.
Предвижда се четвъртокласниците вече да учат до средата на юни.

Предвижда се четвъртокласниците вече да учат до средата на юни.

Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане проект на график на учебното време през предстоящата учебна година, предаде bTV.

Четири са предвидените ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември, а коледната да продължи 16 дни – от 21 декември до 5 януари, включително.

На 6 февруари започва вторият срок, така че 5-и ще бъде неучебен.

От 11 до 20 април ще е пролетната ваканция за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

На 29 май би трябвало да приключи учебната година за децата от първи до трети клас, а на 16 юни – за учениците от четвърти до шести клас. Предвижда се до 30 юни да посещават училище учениците в паралелки в спортните училища, както и всички ученици от седми до единадесети клас.

Държавните зрелостни изпити са предвидени за 20 май – по български език и литература, и на 22 май – втори изпит. Предлага се на 9 юни да се проведе национално външно оценяване по БЕЛ за седми и десети клас. По математика може да е на 11 юни.

За външното оценяване за четвъртокласниците планираните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика.

Успоредно са предложени за обсъждане и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година.

Времето за обсъждане на предложените от МОН варианти е един месец от публикуването на официалната страница на ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари