Десислава Атанасова спретна нов скандал в ефир

0
ГЕРБ приели закона на БСП за приватизациите, но левицата не били в залата
ГЕРБ приели закона на БСП за приватизациите, но левицата не били в залата Видео: bTV

ГЕРБ приели закона на БСП за приватизациите, но левицата не били в залата.

Георги Свиленски от левицата и Десислава Атанасова от ГЕРБ спориха в студиото на "Тази сутрин" по bTV дали Димитър Главчев с право е изгонил лидера на БСП Корнелия Нинова от пленарна зала вчера

Депутатите от ГЕРБ, „Обединените патриоти” и „Воля” приели на първо четене предлаганите от БСП промени в закона за приватизациите, но след като председателят на парламента Димитър Главчев изгонил Корнелия Нинова от пленарна зала и останалите депутати напуснали в знак на протест.

Припомняме, че след като от ГЕРБ поискаха отпадане на давността за приватизационните сделки чрез ремонт на Конституцията, от БСП заявиха, че ще склонят, ако се разшири мащабът на промяната и се включи и масовата приватизация.

Вчера председателят на парламента Главчев изгони лидера на левицата от пленарна зала, след като, по думите му, Нинова си позволила да обиди министър-председателя от парламентарната трибуна. Това предизвика недоволство сред червените депутати и в знак на протест, те също напуснаха залата.

В студиото на „Тази сутрин” Георги Свиленски от БСП заяви, че левицата е била изгонена от залата вчера. „Никой не ви е гонил. Те напуснаха залата, докато ГЕРБ, Патриоти и „Воля” приеха на първо четене закона им за приватизацията”, контрира го Десислава Атанасова от ГЕРБ.

От своя страна Свиленски заяви, че ако левицата не били напуснали залата заедно с Нинова, то Главчев щял да изгони един по един всички депутати на БСП.

„Този човек не си владее нервите, вдига кръвно, зачервява се. Той е добър експерт, добър е като човек, но не и като председател”, смята Свиленски.

От левицата са стартирали процедура за събиране на подписи с искане на оставката на Главчев като председател на парламента. При първото подобно гласуване, той беше спасен с разлика от четири гласа.

Десислава Атанасова коментира, че от БСП отново дават пример за двоен стандарт.

„Отношението ви за изказването за „80% дебили” беше едно, а за Корнелия Нинова – друго”, припомни тя.

Според Атанасова поведението на Корнелия Нинова в последно време било „особено истерично”, именно защото се заговорило за приватизациите и промяна в Конституциите.

„Време е БСП да заявят дали ще се борят с паралелната държава. Вчера от парламентарната трибуна се сипеха обиди”, категорична е Атанасова.

Свиленски донесе в студиото на „Тази сутрин” стенограма от вчерашното заседание на Народното събрание. Той я даде на водещия Антон Хекимян с думите, че ако той види някъде обидни думи, произнесени от Корнелия Нинова, Свиленски ще напусне българския парламент още днес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари