Георги Свиленски: Казусът не се решава с оттеглянето на Никола Минчев

0
Това че един кандидат се оттегля, не прелива подкрепа към ГЕРБ, отсече депутатът от БСП
Това че един кандидат се оттегля, не прелива подкрепа към ГЕРБ, отсече депутатът от БСП Снимка: БГНЕС

Кристиан Вигенин е един вариант с който мисля, че всички политически сили, а и българското общество биха били доволни, заяви депутатът от БСП

С оттеглянето на кандидатурата на "Продължаваме Промяната" не се разрешава казусът с председателя на НС, тъй като проблемът не е в броя на кандидатите, а в липсата на подкрепа за един от тях. Това заяви Георги Свиленски от БСП на влизане в парламента, цитиран от БНТ.

"Това че един кандидат се оттегля, не прелива подкрепа към ГЕРБ и мисля, че проблемът със 121 гласа за Росен Желязков още не е решен", коментира той.

Заради това от БСП са издигнали номинацията на Кристиан Вигенин като компромисна фигура, тъй като той е дългогодишен депутат и заместник-председател на Народното събрание.

"Много пъти беше отстъпвано то ѝ да води НС поради професионализма му. Кристиан Вигенин е един вариант с който мисля, че всички политически сили, а и българското общество биха били доволни. Ще видим днес на председателския съвет, но все пак БСП е 25 народни представители, но ние даваме алтернатива", добави депутатът.

Свиленски отново потвърди, че БСП няма да участва в преговорите с Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари