Държавата настръхна срещу ЕРП-ата

0
Държавата започва проверки в трите електроразпределителни  дружества
Държавата започва проверки в трите електроразпределителни дружества Видео: NEWS7

Готвят драстични санкции за некоректно отчитане

Държавата започва проверки в трите електроразпределителни  дружества за това коректно ли се отчитат показанията на електромерите.

Повод за контрола стана недоволството на абонати на Енерго Про, които получиха по две сметки наведнъж. Обмисля се десетократно завишение на санкциите за ЕРП-тата при нарушаване на наредбите за отчитане на електроенергията.

Тази промяна ще бъде внесена между първо и второ четене на закона за енергетиката,  заяви в Хасково председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев.

Той каза още, че свиква извънредно заседание на комисията по повод получените от граждани в североизточна България две сметки за електроенергия в един месец.

Хората във Варна са готови отново да излязат на протест. По-високи сметки са получени още в Пловдив, Русе и др. градове. От Енерго Про обявиха, че ще направят отсрочка за плащането на втората фактура.

Енергийният министър Теменужка Петкова е категорична, че българското правителство няма да допусне развитието на подобен сценарий от преди 2 години, когато падна първия кабинет на Бойко Борисов.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари