Четири години сме в кошмар, заради натрапеното протеже от Вежди Рашидов

1
Рашидов измете по този начин всички директори на културни институти, които не бяха негови номинации
Рашидов измете по този начин всички директори на културни институти, които не бяха негови номинации

Представяме ви едно писмо на артист от ДМТ „Ст. Македонски“ - София, изпратено до сайта Афера.бг.

Здравейте, Г-жо Томова!

Позволявам си да Ви безпокоя заради един кошмар, в който част от работещите в Музикалния театър в София живеем от близо 4 години.

Тогавашният министър на културата Вежди Рашидов натрапи свое протеже за директор на театъра, което вгорчи живота ни по неописуем начин. Това беше постигнато с типичните за ДС средства. След серия от агресивни нападки от страна на Министерството на културата срещу спечелилия конкурс за длъжността с 5 годишен мандат, въпросният беше уволнен дисциплинарно. Излишно е да уточнявам, че назначението му беше станало при служебното правителство на Орешарски.

На обвиненията във всевъзможни нарушения беше дадена небивала медийна трибуна и преди каквито и да е законни проверки целта беше постигната. Близо 4 години се водят съдебни дела срещу уволнението, а през това време въдворената от Министерството на културата личност съсипа трупата и посече част от артистите, които не я подкрепихме.

Няма да Ви занимавам на какви унижения и откровена дискриминация сме били подлагани. Който посмее да негодува, бива лишен от право на работа и едновременно с това срещу него се повежда агресивна офанзива.

Рашидов измете по този начин всички директори на културни институти, които не бяха негови номинации и осигури чадър на протежетата си при всичките им злодеяния и констатирани нарушения.

За да не Ви отегчавам с лош преразказ на фактите, в случай че проявите интерес към отразяване на нашия проблем, Ви изпращам линк към публикация на Ваш колега от Свободна Европа проследяващ хронологично събитията, както и последния фейсбук постинг на изгонения ни директор, свързан със съдебните му битки срещу Минестерството на културата.

Ще съм Ви искрено признателен, ако във Вашата медия дадете глас на борбата ни срещу незаконните действия на българското министерство на културата.

 С най-искрени чувства, артист в ДМТ „Ст. Македонски“ – София

Още по темата: Фантом в Оперетата. Как Музикалният театър се оказа с двама директори

Изявление на спечелилия делото и възстановен от съда директор Марио Николов: Купувам си билети за да гледам собствените си постановки! Кой е този, който си позволява да ме лиши от живота ми?

 

Източник: Афера
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари