БОЕЦ сезира МОСВ за нарушенията по строежа на „Турски поток“

0
“Грабеж на три милиарда“ - така движението е нарекло проекта
“Грабеж на три милиарда“ - така движението е нарекло проекта

Гражданско движение БОЕЦ внесе сигнал в МОСВ с данни за нарушения на екологичните норми и законодателство при строежа и експлоатацията на „Турски поток“.

Това са част от престъпленията свързани с този проект. В случая МОСВ има правомощия и може да извърши своите проверки самостоятелно без участието на прокуратурата, която би блокирала опитите за разкриването на извършените от правителството на Борисов престъпления.

Тази тема бе обсъдена и на срещата на Георги Георгиев от БОЕЦ с министъра на околната среда и вицепремиер Борислав Сандов проведена на 08.01.2022г., припомнят от движението на сайта си

БОЕЦ предоставя на Министерството на околната среда и водите цялата информация за изграждането на тръбопровода, сигналите и гражданските репортажи, които направихме и събрахме.

Грабеж на три милиарда“ — така нарекохме този проект. Освен поставянето на страната в дългогодишна и продължаваща енергийна зависимост от Путин и Ердоган, колосален финансов грабеж, тежки корупционни схеми и технологични рискове, при изграждането на „Турски поток“ констатирахме брутални екологични нарушения. Истинско престъпление спрямо българската природа, реки и гори, плюс липса на рекултивация и обезщетения за дребните земеделски собственици на земи.

Получихме уверение от министър Сандов, че ще бъде извършена реална проверка и че ще има реакция и резултати по нашите сигнали.

БОЕЦ работим две години по тази тема, а цените на газа днес и липсата на реална диверсификация са още едно доказателство за престъпния характер на този проект, пишат още от движението

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари