Белият дом: Изискването за ваксиниране на служители в големи компании е законно

1
Това заяви старшият съветник на президента на САЩ
Това заяви старшият съветник на президента на САЩ

Това заяви старшият съветник на президента на САЩ

Въведеното от администрацията на Вашингтон изискване за задължителна ваксинация на служители на частни компании с повече от 100 служители не противоречи на американското законодателство. Това заяви старшият съветник на президента на САЩ Седрик Ричмънд в ефира на телевизионната компания CBS.

Ние сме уверени, че действаме въз основа на закона“, каза той. Ричмънд подчерта, че целта на новите разпоредби е да предпазят служителите на работните им места. „750 000 американци са починали от COVID-19, почти 13 000 на ден. Когато отидете на работа, искате да сте сигурни, че сте в безопасност. Виждаме, че задължителните ваксинации работят, както и седмичните тестове“, каза Ричмънд, цитиран от БГНЕС.

По-рано Белият дом нареди на около 84 милиона служители на частни компании в страната да бъдат ваксинирани срещу коронавирус или редовно да се подлагат на тестове от 4 януари 2022 г. Както следва от заповедта, тази мярка е предназначена за предприятия с персонал от 100 или повече души.

Апелативният съд на Луизиана спря мярката в събота. Както съобщи Ройтерс съдът се позова на „сериозни законодателни и конституционни противоречия”, свързани с установеното изискване. Федералното правителство трябва до утре да представи в съда своя отговор на петицията за налагане на постоянна забрана за влизане в сила на новите правила. Като цяло искове, оспорващи решението на властите за задължителна ваксинация, са постъпили от 27 щата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари