Д-р Красимир Гигов: Ваксинацията за COVID-19 трябва да е задължителна

1
По думите му интересът към имунизация е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне
По думите му интересът към имунизация е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне Снимка: БГНЕС

По думите му интересът към имунизация е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне

Ваксинацията за коронавируса трябва да е задължителна“, смята проф. д-р Красимир Гигов, бивш председател на Националния ваксинационен щаб и генерален директор на БЧК.

Не може да има толкова страни със стара демокрация, в които ваксинацията е задължителна, а у нас да не е“, каза Гигов, цитиран от bTV.

По думите му интересът към имунизация е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне.

Трябва да се търси баланса между здравеопазване, икономика и политика, но когато политиката натежава, резултатът не е добър. При нас беше политическо решение ваксинацията да е доброволна и резултатът го виждаме“, казва Гигов.

За отпадането на мерките срещу коронавируса Гигов коментира, че маските е трябвало да останат задължителни.

Сметките показват, че има около 2 милиона души от населението у нас, които изобщо не са се срещали с коронавируса. Те са потенциален пациент на болниците“, каза Гигов.

Даренията за Украйна

До момента са изпратени 15 тира с хуманитарна помощ за страната. Това са над 250 тона. Има дрехи, обувки, хранителни продукти и лекарствени средства“, каза Гигов.

Получените парични средства досега са около 3 млн. лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Нели КОЛЕВА
    Докторе,не знаех до днес,че в медицината делите страните на стари и нови демокрации!Това явно е Ваш личен принос.Браво!Не мисля,че сте в позиция да изисквате и налагате на гражданите вашите виждания.Всеки разумен човек знае,че СЗО са организация,която е като ветропоказател и не взема самостоятелни решения.
  • 9
    3
    sertifikata
    курник, боди са колкото щеш и си направи дъртия задник на игленик, ако искаш!аман от пишман разбирачи,гъзоблизци и подлезурковци
  • 17
    2
    една
    Който иска да се имунизира , ако иска и през два месеца, като има достатъчно научни изследвания да минат 5 години от досегашните поставени и тогава да е задължителна ,а не да сме опитни мишки имунизирани на наша отговорност.
  • 19
    1
    Човек
    Мисля си, дали не става дума за фашизъм. Себе си задължавай и си бий каквото искаш, не да налагаш на останалите ! И маски носи доживот, ако искаш и скафандър да не би да можеш да дишаш
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари