Български плажове влязоха в топ 20 на световна класация

0
Плажните инспектори са посочили, че водата е много чиста, а атмосферата - романтична
Плажните инспектори са посочили, че водата е много чиста, а атмосферата - романтична Видео: ТВ Европа

Няколко от родните плажове у нас влязоха в топ 20 на най-голямата онлайн платформа за сравнение на летен туризъм.

В категорията за забавление място намира централният плаж на Златни пясъци. Сред позитивните мнения за мястото е лесният достъп до плажа, както и многото заведения и безжичен интернет. С отличие се сдобива и плажът на Свети Влас. Той влиза в топ 20 на местата за традиционна почивка.

Сред множеството плажове на Испания, Тайланд и Дубай място в световна класация на местата за лятно парти намира и България. В топ 20 на категорията за купон попада централният плаж на Златни Пясъци. Сред положителните коментари са удобния достъп до плажа, включително и за хората с увреждания както и много заведения за туризъм и безжичен интернет.

Освен като място за купон родните плажове успяват да преборят конкуренцията и така в топ 20 на местата за традиционна почивка място намира и един от плажовете на Свети Влас. Той е част от голямо курортно селище. Плажните инспектори са посочили, че водата е много чиста, а атмосферата - романтична. Според собственика на частния комплекс Йордан Динев освен романтичната обстановка сериозно внимание трябва да се обърне на културно-историческия туризъм.

Йордан Динев – предприемач:„Считам, че можем да превърнем това място в един флагман на по-добрия туризъм, където може да се видят и културни забележителности и ценности, екопътеки, добър екологичен продукт.Считам, че за културния туризъм, за този опознавателен туризъм е много важно включително да изграждаме нови стратегии за неговото показване в света в световен мащаб.“

Важното при културния туризъм е да бъде намерен баланса между историята и съвремието. За да се помни и за да може да покаже най-много от красотата на страната ни Йордан Динев и брат му Динко не спират да работят. Така на територията на селището е изградена „Алея на народите”. На нея са поставени бронзови барелефи на националните герои, свързани с освободителните войни и културата на различни народи. Следващата задача на двамата братя е изграждането на първата у нас българска алея на златната олимпийска слава.

Йордан Динев – предприемач:„Да, в момента изграждаме една алея на българската златна олимпийска слава. В момента имаме точно 50 шампиона през всички тези олимпиади. В момента се изгражда такава алея на всички тези шампиони. Идеята е все пак да не бъдат забравени. “

За да бъде забелязана страната ни от чужденците и да продължи да привлича туристи според Йордан Динев не трябва да спираме да работим върху културно-историческия туризъм, но и да държим на качеството. Оценката за Българското черноморие се вижда и от класациите. Неслучайно след проучване на плажните инспектори, които са посетили над 1500 плажа място в топ 20 намира и нашата страна.

Източник: ТВ ЕВРОПА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари