Български бащи правят кампания срещу тормоза в училище

1

Националната кампания "Да бъдеш баща" ще подкрепи със специална инициатива Международният ден срещу тормоза в училище, който се отбелязва на 24 февруари. Под надслов „Мъже срещу тормоза: на нас ни пука за нашите деца“, кампанията "Да бъдеш баща", която обединява 10 непривателствени организации, ще призове на този ден всички бащи и важните за децата мъже в българските училища да сложат розова риза, тениска, вратовръзка или лентичка и да кажат „НЕ“ на тормоза, информира Мениджър.

"Вярваме, че силата на мъжа може да е съзидателна, а не разрушителна, и защото искаме децата в училище да усетят подкрепата на мъжете до себе си.
Искаме да дадем възможност на мъжете в България да покажат, че имат силата „да им пука“ – например като надуват и пукат балони заедно с децата се, като напишат заедно с тях послания срещу тормоза, танцуват с децата, участват във флашмоб или се включат в подписка…"
, казват от "Да бъдеш баша" в съобщение до медиите.

Инициативата за Международен ден, в който да се заостря вниманието върху проблемите на насилие и тормоз в училищата започва през 2007 г. от идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училището, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Както си стоят във фоайето на училището и раздават тениските, влиза и момчето, тормозено заради цвета на своята блуза „Изглеждаше, сякаш огромен товар падна от плещите му“, спомня си Травис Прайс.

Всеки, който желае да се включи, може да намери материали за организирането на Деня тук:

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари