„Ще ти разбия устата“: Защо учителка тормози първокласници?

0
Родителите водят децата си на психолог, защото те се затварят в себе си
Родителите водят децата си на психолог, защото те се затварят в себе си Видео: bTV

Родителите водят децата си на психолог, защото те се затварят в себе си

Сигнал за скандално поведение на учител в час. Случаят е от начално училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Оряхово.

Родители на първокласник разпространиха запис, на който се чуват обидни квалификации, викове и грубо отношение към децата от страна на тяхната класна ръководителка. Категорични са, че реакциите ѝ са недопустими и настояват за намеса на отговорните институции, информира bTV.

Родителите, изпратили видеото, първо забелязали, че детето им се променя в негативен план – то постепенно започнало да се затваряло в себе си. Ето защо решили да проверят какво се случва, тъй като в класната стая на първокласниците нямало камера.

На 19 февруари родителите предоставили записа с обидните квалификации на директорката. Срещнали се с нея в неформална среда – в дома на директорката. Тя им обещала да вземе мерки, но след това последвали заплахи към родителите, че ще бъдат съдени, защото записите са незаконни.

Безобразни сте, да не казвам отвратителни… При теб неудобство няма – ти си опериран от срам. Ти срам нямаш никакъв. Как от по-голя ще извадиш по-малко, ма. Кое не разбра, ма? Вие глави имате ли, ма? Вие безмозъчни ли сте? Аз ще ти разбия устата…“, се чува във записа.

Детето ни започна да се прибира от училище без настроение, с главоболие и болки в стомаха. Промени си поведението – спря да споделя каквото и да било с нас. Решихме да го заведен на психолог, чието мнение е, че детето е подложено на тормоз“, обясни Ангел Маринов, който предостави записа на телевизията.

Той пита дали тази учителка си дава сметка за вредите, които нанася на тези малки деца, както и че те могат да отключат някакво заболяване. Според него децата са били тормозени и физически, не само вербално.

Всичките обиди, които учителката изрича срещу 7-годишни децата, са ненормални. Това е началото на тяхното обучение. Какво ще правим с тези деца оттук нататък? Защо всички деца спират да споделят с родителите си? Защото в училище им е казано да не казват нищо на родителите си“, каза майката на тормозеното дете Стела Манчева.

Учителката е обидена от случилото се, но е изпратила няколко души, които да я защитят. Според тях записа може да е манипулиран и те не вярват на него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    До 2
    Напротив! Точно такива трябва да са учителите, защото такива са и учениците! Преди време в СУ Ботев Русе имаше една креслива даскалка Бисерка Петрова, която беше уволнена от Пингивна Теодор Коцев, защото много се карала на децата и ги стресирала. А трябваше да й дадат награда даже, че ги изтърпява без да ги пошляпа.
  • 3
    2
    ТTT
    Подобни учители нямат място в училищата !
  • 6
    1
    nnn
    Учителите и те ще почнат да напускат като медицинските сестри!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари