България била с по-добро качество на живот от повечето балкански страни!

0
Качеството на живот се измерва от „Бостън консултинг груп“ въз основа на 44 различни индекса
Качеството на живот се измерва от „Бостън консултинг груп“ въз основа на 44 различни индекса Снимка: БГНЕС

България изпреварва по качество на живот повечето си балкански съседи, включително Румъния и Турция.

Това показва доклад за 2016 г. на „Бостън консултинг груп“ /BCG/, която е една от водещите световни компании за бизнес стратегии, показа БГНЕС. България има 57,3 точки и изпреварва Румъния /55,9 точки/, Сърбия /53,7 точки/, Турция /53,1 точки/, Албания / 50 точки/ и др. Пред нас са само трите балкански страни-членки на ЕС: Словения със 79,3 точки, Гърция и Хърватия съответно с 62,6 и 61,3 точки.

Според доклада най-висок стандарт на живот имат жителите на Норвегия /100 точки/, Холандия /95/, Финландия /94,9/ и Германия /93,6/. Любопитно е че икономически изостаналите страни от Вишеградската четворка /Полша, Чехия, Словакия и Унгария със средни резултати между 71,4 и 78 точки/ са класирани по-високо от индустриално развитата Италия /70,6/.

Качеството на живот се измерва от „Бостън консултинг груп“ въз основа на 44 различни индекса, сред които БВП е само един от тях. Индексите включват безработица, инфлация, разпространението на болестите, очакванията за живота, качеството и достъпността на образованието, инфраструктурата, борбата с корупцията и свободата на словото.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари